OElektromobilita sa teší veľkej obľube, čo pochopiteľne využívajú aj start-upové firmy. Áut stále pribúda, no potrebujeme však až tak veľké autá na denné jazdenie?

Každá z firiem, ktorá má záujem o elektromobilitu a vývoj vlastných áut si razí vlastnú cestu. Mikroauto Squad má vyriešiť problém s dopravou vo veľkomestách s množstvom vozidiel. Každý z nás sa minimálne raz stretol s tým, že keď sa niekam ponáhľa, tak zrazu je všade dážď, maximálne množstvo áut, nehody,… Vtedy nám neostáva nič iné, iba čakať, ako sa čo uvoľní. Squad Mobility si preplnenosť hlavných miest veľmi dobre uvedomuje a prichádzajú s riešením.

Firma založená v roku 2019 dvomi kamarátmi predstavuje malé vozidlo ako stvorené do preplnených ciest. Rieši hneď aj dve najzásadnejšie problematiky elektro áut a to dobíjanie a cenu. Nakoľko sa jedná o naozaj kompaktné malé vozidlo, cena je jemne cez 6.000 €. Najzásadnejšou výhodou vozidla od firmy Squad sú aj solárne panely zakomponované v streche vozidla.

Pokiaľ vás svet elektromobilty a elektrických vozidiel zaujíma a venujete sa mu, určite ste postrehli, že firma doteraz disponovala iba návrhmi, ako by autá mohli vyzerať. V polovici mája sa však svetu predstavili fotografie už hotového vozidla. Chalani zo Squad teda nelenili a posunuli sa výrazne vpred. Od myšlienky výroby kompaktného a jednoduchého auta stále neustúpili.

Po renderových snímkach na živých fotografiách môžeme vidieť praktickejší dizajn predných svetiel, ktoré sú aktuálne zapustené do predného nárazníku na rozdiel od tých pôvodných, ktoré trošku vytŕčali z karosérie. Nakoľko sa jedná o vozidlo typu Smart, tak samozrejme prerodom prešlo aj vystuženie prednej časti.

Interiér vozidla je jednoduchý a strohý, no s veľmi dobrou ergonómiou. Priestranná palubná doska môže slúžiť ako odkladací priestor. Zmestí sa tam napríklad aj notebook. Priestoru na rozdávanie však nečakajte. Batožinový priestor má celkovo 68 litorv, po sklopení sedadla spolujazdca ste stále na hodnote 243 litorv.

Stále za menej než 10.000 €

Na dĺžku meria elektromobil 2 metry, široký je 1,2 metra a vysoký 1,6 metra. O pohon sa starajú dva elektromotory s výkonom smrteľných 3 koní. Náhon je samozrejme na zadnej náprave. Maximálny dojazd vozidla je 100 kilometrov a maximálna rýchlosť 45 km/h.

Squad viete nabíjať z klasickej 220V zásuvky ale aj za pomoci solárnym panelom v streche. Cena začína na 6.250 €. Za príplatok však toho viete mať k dispozícií naozaj dosť a v najvyššej výbave sa viete dopracovať aj na hodnotu 9.300 €. Sériová výroba začne v budúcom roku.

WORLD'S FIRST SOLAR CITY CAR

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJthesuperboo.com
Predchádzajúci článokTakto bude vyzerať nová Honda CR-V. Čo o nej ešte vieme?
Nasledujúci článokNemci testujú kamery, ktoré budú kontrolovať používanie mobilu za volantom.