Domov Elektromobilita Hyundai IONIQ 7 – kórejská elektrická vlajková loď príde už čoskoro

Hyundai IONIQ 7 – kórejská elektrická vlajková loď príde už čoskoro

Elektrické sedemmiestne SUV  Hyundai IONIQ 7 sa pripravuje na začiatok výroby. Po modeloch IONIQ 5 a IONIQ 6 pôjde už o tretí elektromobil s označením IONIQ.

Hyundai IONIQ 7 sme už videli vo forme konceptu IONIQ SEVEN predstaveného na minuloročnom autosalóne v Los Angeles. Dizajn konceptu pripomína štylistické prvky, ktoré sme už mohli vidieť na modeloch IONIQ 5 a IONIQ 6. Ak IONIQ 7 zostane verný svojmu konceptu (čo IONIQ 5 a 6 určite urobili), potom uvidíme hranaté SUV s vysoko umiestnenou karosériou. Malo by disponovať celoplošnou lištou LED svetlometov vpredu, spojenými dvoma matrixovými svetlometmi nižšie. Možnú podobu sériového vozidla sa pokúsil vykresliť britský Auto Express.

Širšie blatníky a podobnosť s EV9

Na boku by mali vyniknúť pomerne široké blatníky a o ich výplň sa postarajú špeciálne upravené zliatinové disky ušité na mieru pre model IONIQ 7. Línia kapoty by mala byť tiež viac zakrivená, aby pomohla s lepším koeficientom odporu vzduchu. Zdvihnutá línia okna smerom k zadnému stĺpiku prináša niečo, čo uvidíme aj na koncernovom sesterskom aute Kia EV9.

Finálna podoba modelu IONIQ 7 by nemala mať taký extrémny interiér, akým sa prezentoval. Niektoré detaily ako odvážny a zároveň minimalistický dizajn pravdepodobne nenájdu svoje miesto v sériovom modeli. Na palube však nájdeme veľa pôsobivých technológií. Hyundai IONIQ 7 potenciálne prevezme dve 12-palcové obrazovky z modelu IONIQ 6 spolu s digitálnymi spätnými zrkadlami a rozsiahlym prispôsobením pre jednotlivé jazdné režimy.

Vyššia kapacita batérie

Predpokladá sa použitie nového akumulátora pre tento SUV model kórejskej značky. Jednotka s kapacitou 77,4 kWh je aktuálne najväčšia batéria, akú nájdeme v modeloch IONIQ 5 a 6. S veľkosťou a aerodynamickou neefektívnosťou IONIQ 7 pravdepodobne použije väčšiu batériu, aby dojazd zostal adekvátny pre luxusné SUV.

Hyundai nedávno oznámil, že jeho nová generácia platforiem EV, eS a eM, vyrazí na cesty v roku 2026. To by mohlo znamenať, že IONIQ 7 bude technologicky najvyspelejším modelom, ktorý bude postavený ešte na súčasnej platforme E-GMP. Ako už Hyundai uviedol, táto platforma dokáže zakomponovať batériu s kapacitou presahujúcou 100 kWh.

N-ko asi nečakajte

Pokiaľ ide o horúci model N, jediným elektromobilom Hyundai, ktorý má variant N, je stále IONIQ 5 N.  IONIQ 6 N by mohol byť potenciálne predstavený konceptom RN22e. IONIQ 7 svojou veľkosťou a hmotnosťou pravdepodobne neposkytne ideálny základ pre športový model divízie N. Oficiálne obrázky z testovania tohto modelu stále nezverejnili. Pravdepodobne sa všetko podstatné dozvieme až počas budúceho roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokLotus pripomína víťazstvo v F1 modelom Evija Fittipaldi
Nasledujúci článokMajitelia elektromobilov to majú spočítané. Od 1. novembra zaplatia viac