Domov Elektromobilita Mercedes sa pochválil unikátnym showroomom, chýba mu podstatná vec

Mercedes sa pochválil unikátnym showroomom, chýba mu podstatná vec

Showroomy nových vozidiel sa nachádzajú takmer v každom krajskom meste a takmer každá automobilka tam má svoje zastúpenie. Mercedes však prichádza s novinkou.

Nemecká automobilka Mercedes-Benz otvorila svoju vôbec prvú predajňu zameranú na vozidlá radu EQ. Čo je paradoxom, tak showroom sa nenachádza v rodnom Nemecku a dokonca ani v Európe, kde je trend elektromobility na veľkom vzostupe. Nový showroom pre vozidlá EQ sa nachádza totiž na východe zemegule, v Japonsku. Konkrétnejšie sa tento špeciálny showroom nachádza v Jokohame a k pozretiu tam je všetkých 5 modelov značky Mercedes-EQ. Chýbať taktiež nemôže ani servisná časť na údržbu týchto vozidiel.

mercedes showroom

Predajňa vozidiel Mercedes-EQ bola spustená do prevádzky na Mikuláša. K nazretiu tu nájdete vozidlá Mercedes EQA, EQB, EQC, EQE a samozrejme vlajkovú loď značky, EQS. Celá predajná časť spolu aj so servisnou častou stojí na 1.220 metroch štvorcových.

Podľa slov nemeckého zastúpenia v Japonsku tu pracujú špeciálne vyškolení zamestnanci, ktorí dokážu potenciálnym zákazníkom dať všetky potrebné informácie ohľadom vozidiel EQ. Automobilka v tomto showroome taktiež spustila službu MB Rent. Ide o krátkodobý, ale aj dlhodobý prenájom vozidiel s čisto elektrickým pohonom. Samozrejmosťou je rýchlonabíjačka pri predajni či vyskúšanie si zariadenia V2H – Vehicle to Home.

mercedes showroom

Samotná predajňa bude postupovať trendom ekologickej udržateľnosti. Časom sa bude inštalovať solárny systém, ktorý bude zabezpečovať elektrinu pre celú prevádzku z obnoviteľných zdrojov. Mercedes sa rozhodol pre Japonsko ako prvú krajinu s EQ showroomom na základe potenciálu a napredovaniu predaja elektrických vozidiel na tomto trhu. Nemecká automobilka však stále spolupracuje a bude spolupracovať so svojimi 204 autorizovanými predajcami a 167 certifikovanými servismi po celom Japonsku. Automobilka sa taktiež snaží o posilnenie predaja elektrických vozidiel po celej krajine.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPorsche 911 Dakar pozná slovenskú cenu
Nasledujúci článokTEST Záchodov: Ktorá pumpa má najlepšie toalety?