Domov Lifestyle Predávajú autá za státisíce, Slováci za nimi cestujú aj 700 km

Predávajú autá za státisíce, Slováci za nimi cestujú aj 700 km

Foto: Rolls-Royce Motors Prague

To, že luxusná anglická automobilka u nás nemá oficiálneho predajcu, je známe. Slovenský záujemca o automobil Rolls-Royce sa tak musí obrátiť na jednu z okolitých krajín. A jeho kroky väčšinou zamieria do pražského showroomu, ktorý patrí medzi najlepšie na svete. 

Spoločnosť Rolls-Royce Motor Cars Prague uzavrela rok 2023 s najvyšším počtom predaných vozidiel vo svojej histórii a rekordnou mierou individuálnych úprav Bespoke. Personalizačné služby na mieru a ich schopnosť splniť aj prekonať neustále rastúce očakávania klientov sú zásadným pilierom vynikajúcich výsledkov spoločnosti. Úpravy Bespoke obsahovalo každé vozidlo Rolls-Royce predané vlani v Prahe. Významný rozmach obchodu v regióne od Šumavy až po Vysoké Tatry bol podporený silným dopytom klientov po všetkých modeloch. Najžiadanejšími sa stali Cullinan a Ghost, a to vrátane verzií Black Badge.

Foto: Rolls-Royce Motors Prague
Rolls-Royce aj ako jazdené vozidlo

Od otvorenia predajného miesta v roku 2016 prekonal počet odovzdaných vozidiel číslo 300 – nových ako aj jazdených z programu Provenance. Program preverených automobilov z druhej ruky Provenance dosiahol úplne novú úroveň a tvorí viac ako 30 percent z celkového predaja. Klienti s týmito automobilmi získavajú rovnaký zážitok a istotu, akoby si kupovali úplne nový Rolls-Royce. V decembri 2023 dosiahol celkový počet v Prahe odovzdaných vozidiel Provenance trojciferné číslo, čo podčiarkuje nadčasovú príťažlivosť automobilov tejto značky a ojedinelý charakter ponuky jazdených vozidiel. Pavel Kalouš, brand manager Rolls-Royce Motor Cars Prague, pri tejto príležitosti povedal: „Je veľmi potešujúce vidieť, že dokážeme naplniť aj prekonávať neustále sa zvyšujúce očakávania klientov, čo vedie k takej vysokej úrovni predajných čísel ako nikdy predtým.

Rolls-Royce
Rolls-Royce Motors Prague
Renovácia salónu nestála málo

Zastúpenie značky, ktoré je súčasťou spoločnosti CarTec Group, tiež potvrdilo, že v druhom štvrťroku tohto roku otvorí v Prahe novo poňatý autosalón. Ten vznikol kompletnou prestavbou predchádzajúceho showroomu a klientov zaujme pôsobivým spracovaním, vďaka čomu prinesie úplne nové zážitky spojené s výberom exkluzívnych vozidiel. Po prestavbe to bude jednoznačne najkrajšia predajňa automobilov na území Česka, ale aj Slovenska. Premenou prešlo aj servisné zázemie, aby bolo plne pripravené na začiatok elektrickej éry značky Rolls-Royce. Karel Kadlec, majiteľ spoločností Rolls-Royce Motor Cars Prague a CarTech Group, zdôrazňuje: „Výnimočný úspech, ktorý sme dosiahli, odráža spoločnú vášeň a odhodlanie celého tímu. Som veľmi hrdý na to, že rozvoj našej činnosti vytvára pevné základy do budúcnosti a umožňuje významne investovať do posilnenia dlhodobých vzťahov s klientmi tým, ako sa posúvame na ešte vyššiu úroveň luxusu.

Rolls-Royce
Foto: Rolls-Royce Motors Prague
Zvyšujú sa aj európske predaje

Frank Tiemann, vedúci korporátnej komunikácie pre strednú a východnú Európu a strednú Áziu v spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars, dodáva: „Ako luxusná značka sa naplno spoliehame na partnerov, ktorí sa vo všetkom, čo robia, usilujú o dokonalosť. Rád by som vyjadril svoje úprimné poďakovanie za mimoriadne nasadenie spoločnosti Rolls-Royce Motor Cars Prague a jej príspevok k nášmu regionálnemu a celosvetovému úspechu.
Popredný výrobca luxusných automobilov nedávno potvrdil celosvetový predajný rekord a zároveň historicky najvyšší odbyt v Európe. Globálny predaj v roku 2023 predstavoval spolu 6 032 automobilov a rekordnú úroveň dosiahla aj hodnota zákazkových úprav z programu Bespoke. Dopyt po všetkých modeloch Rolls-Royce zostáva aj naďalej výnimočne vysoký a predbežné objednávky siahajú až do roku 2025.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hodnotení 22

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRobert Fico prekvapil. Vláda podporí elektromobily
Nasledujúci článokFord rázne stanovil červenú čiaru – toto Mustangu neurobíme