Domov News Milionári kupujú Rolls-Royce vo veľkom, musia rozšíriť výrobu

Milionári kupujú Rolls-Royce vo veľkom, musia rozšíriť výrobu

Foto: Rolls-Royce

Počet vyrobených a predaných vozidiel značky Rolls-Royce v roku 2023 prekonal rekordný rok 2022. Nový šéf automobily Chris Brownridge tak vstupuje do spoločnosti v perfektnej kondícii, no aj na neho čakajú nové výzvy.

Spoločnosť Rolls-Royce Motor Cars zažila v roku 2023 veľmi úspešný rok. Už v roku 2022 po prvý krát vo svojej 118-ročnej histórii vyrobila a predala viac ako 6-tisíc automobilov (6021). Vlani tento počet dokázala prekonať, keď vyrobila a dodala klientom 6032 automobilov. Samozrejme, vo veľkej časti v individualizovaných úpravách podľa prianí konkrétneho zákazníka. „Ako nastupujúci generálny riaditeľ som v mimoriadne šťastnej pozícii, že preberám zodpovednosť za firmu v dobrom zdravotnom stave, so silnými základmi a jasnou stratégiou rastu a rozvoja, impozantnými technickými možnosťami a sústredeným, oddaným tímom. Teším sa na spoluprácu s celým tímom Rolls-Royce, aby sme udržali túto dynamiku a posunuli túto skvelú spoločnosť vpred s istotou a presvedčením,“ povedal Chris Brownridge, generálny riaditeľ Rolls-Royce Motor Cars.

Foto: Rolls-Royce

Všetky motorové vozidlá Rolls-Royce sú ručne vyrobené v sídle značky v britskom Goodwoode a každý z nich má prvky vyrobené na mieru. Zatiaľ čo populárne modely Wraith a Dawn sa v roku 2023 prestali vyrábať, tento rok bol najpozoruhodnejší pre začiatok výroby elektromobilu Spectre, pričom prvé dodávky klientom sa uskutočnili na jeseň. Po svojej oficiálnej premiére v októbri 2022 vzbudil prvý plne elektrický Rolls-Royce obrovský záujem, najmä medzi mladšími klientmi. Tieto skutočnosti sa premietli do takých počtu objednávok, že v automobilke majú čo robiť aj po roku 2025. Vysoký záujem o elektricky poháňaný Rolls-Royce položil pevný základ pre odvážnu, plne elektrickú budúcnosť značky.

Rolls-Royce Spectre
Foto: Rolls-Royce
Rozšírenie výrobných kapacít

V roku 2023 spoločnosť oznámila novú investíciu do Home of Rolls-Royce v Goodwoode s cieľom zvýšiť kapacitu a schopnosti výroby programu Bespoke (individuálne úpravy existujúcich modelov) a podporiť rast Coachbuild (extrémne drahé a vysoko individualizované úpravy modelov vyrobených v nízkych limitáciách). Aby spoločnosť dokázala uspokojil rastúci dopyt klientov po čoraz podrobnejších a rozsiahlejších individualizáciách, Rolls-Royce ďalej rozšíril svoju sieť privátnych kancelárií. Po Dubaji, ktorý bol otvorený v roku 2022, bola na jeseň 2023 otvorená kancelária v Šanghaji a značka potvrdila svoje plány otvoriť súkromné ​​kancelárie v roku 2024 aj v Soule a Severnej Amerike.

Rolls-Royce
Foto: Rolls-Royce

Pri príležitosti 20 rokov výroby v Goodwoode si automobilka nechala vypracovať nezávislú štúdiu ekonomického vplyvu značky, ktorá vypočítala jej celkový príspevok k ekonomike Spojeného kráľovstva na viac ako 4 miliardy libier od roku 2003 a v súčasnosti na viac ako 500 miliónov libier ročne. Spoločnosť v roku 2023 vytvorila 180 nových pracovných miest, pričom viac ako 130 ľudí sa zapojilo do programu Future Talent na učňovské či absolventské pozície.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJRolls-Royce
Predchádzajúci článokVyjde VW oživenie Scout Motors? Uvidíme už v lete
Nasledujúci článokCeny ojazdených áut na slovenskom trhu medziročne stúpli