Domov News Rolls-Royce píše históriu, na prelomenie tejto hranice čakal 118 rokov

Rolls-Royce píše históriu, na prelomenie tejto hranice čakal 118 rokov

Rolls-Royce vlani dosiahol svoj historicky najvyšší ročný predaj. V približne 50 krajinách sveta dodal klientom celkovo 6 021 motorových vozidiel, čo je o 8 % viac ako v roku 2021. Je to prvýkrát v 118-ročnej histórii spoločnosti, kedy jej predaj prekročil 6 000 kusov za rok.

„Rok 2022 bol pre Rolls-Royce Motor Cars významný. Nielenže sme svetu odhalili Rolls-Royce Spectre, prvý plne elektrický sériový model našej značky, ale bol to aj prvý rok, kedy sme dodali viac ako 6 000 áut,” povedal Torsten Müller-Ötvös, generálny riaditeľ, Rolls-Royce Motor Cars.

Rolls-Royce

Rast v USA, pokles v Číne

V roku 2022 dosiahol Rolls-Royce rast predaja takmer vo všetkých regiónoch. Obzvlášť silný medziročný rast bol zaznamenaný na Blízkom východe, v Ázii a Tichomorí. Vyššia ako kedykoľvek predtým bola aj priemerná cena, ktorú zákazníci zaplatili za svoj nový Rolls-Royce. Takmer nekonečné možnosti personalizácie na mieru viedli k tomu, že klienti boli ochotní zaplatiť za jedinečného štvorkolesového tátoša v priemere okolo pol milióna eur.

Americký trh zaznamenal v roku 2022 výrazný rast a zostáva pre Rolls-Royce z hľadiska objemu predaja najväčším samostatným regiónom. Druhým významným trhom je Čína, aj keď tá pre známe obmedzenia zaznamenala v roku 2022 mierny pokles, v porovnaní s rokom 2021. Automobilku to však až tak trápiť nemuselo, pretože pokles v Číne bol úspešne vyvážený zvýšeným predajom na iných trhoch. Napriek vážnym geopolitickým výzvam, ktoré ovplyvňujú Európu, región starého kontinentu v roku 2022 celkovo vzrástol s rekordnými predajmi na niekoľkých trhoch vrátane Spojeného kráľovstva a Nemecka. Ázijsko-pacifický región tiež dosiahol vyššie tržby ako kedykoľvek predtým. Tu je najobľúbenejším modelom Ghost, celosvetovo si však pozíciu najžiadanejšieho modelu upevnil Cullinan.

Rolls Royce Cullinan - auto za 500 000 eur, takmer sme ho...

Tento rok si centrála značky pripomenie 20. výročie

Automobilka počas vlaňajška vytvorila viac ako 150 nových pracovných miest. V Home of Rolls-Royce v Goodwoode je tak v súčasnosti zamestnaných viac než 2 500 ľudí zastupujúcich vyše 50 národností. Sídlo značky je celoštátne dôležitým centrom pre školenia a rozvoj vysoko kvalifikovaných remeselníkov, inžinierov a kreatívcov. Automobilka tiež každoročne podporuje viac ako 100 učňov a absolventov stáží.

Domov Rolls-Royce si v roku 2023 pripomenie svoje 20. výročie. Stále zostáva jediným miestom na svete, kde sa navrhujú a vyrábajú motorové vozidlá Rolls-Royce. Keďže automobilka získala pozemok východne od existujúceho areálu, môže sa pustiť do rozšírenia a modernizácie svojich výrobných kapacít.

Rolls-Royce

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Jazdenky: KIA Sportage 2017 po 130 000 kilometroch, viete na čo si dávať pozor?
Nasledujúci článokJe na snehu rýchlejší Vettel, Schumacher alebo Häkkinen? Rozlúskne to Cupra UrbanRebel Racing Concept

1 COMMENT

  1. […] tak dodala v roku 2022 zákazníkom na celom svete celkovo 2 399 636 vozidiel značiek BMW, MINI a Rolls-Royce (- 4,8 %). Išlo o rok, v ktorom všetky odvetvia čelili protivetru v dôsledku prekážok v […]

Comments are closed.