Domov Lifestyle Motorkárska výbava, ktorá vám vydrží roky. Ako nájsť tú správnu!

Motorkárska výbava, ktorá vám vydrží roky. Ako nájsť tú správnu!

Kde si môžte vybrať kvalitnú motorkársku výbavu?

Motorkárom sezóna síce pomaly končí, to však neznamená, že si nemôžu hľadať novú motorkársku výbavu už teraz. Ak sa vám po tejto sezóne zničila časť vašej motorkárskej výbavy, čím skôr si za ňu zaobstarajte náhradu.

Čižmy na motorku

Obuv je dôležitá za každých okolností, aj vtedy, ak jazdíte na motorke. Ako správny motorkár, pre ktorého je motorka a jazdenie na motorke celý život, musíte dbať na to, aby ste si vybrali kvalitnú obuv, ktorá vás nezradí hneď po prvej sezóne a ktorá vám vydrží pokojne aj desať rokov. Čižmy na motorku musia byť v prvom rade vyrobené z kvalitnej kože (odporúčame z kvalitnej hovädzej, ktorá je poddajná a vydrží dlhšie), musia sa vám páčiť, musia byť vodeodolné, musia byť spevnené najmä v oblasti členkov a špičiek a musia mať protišmykovú gumenú podrážku, ktorá bude odolná voči olejom. Samozrejmosť je aj správna veľkosť.

Reflexné prvky a motorkárske bundy

Nikdy nepodceňujte viditeľnosť na cestách. Častokrát sa stáva, že motorkári bývajú neviditeľní a vodiči áut ich na cestách prehliadajú. Buďte viditeľný a kúpte si kvalitnú motorkársku koženú bundu, ktorá má na sebe dostatok reflexných prvkov, hlavne na chrbáte a na rukávoch bundy. Bunda musí byť navyše vyrobená z kvalitného oteruvzdorného materiálu, ktorý vás ma chrániť v prípade pádu. Bunda musí byť aj teplá, aby vás chránila v chladnejšom počasí, ale zároveň musí dostatočne odvetrávať, aby ste sa v nej nevarili. Takéto bundy nekúpite len tak v bársakom obchode, ale musíte ich kupovať v obchodoch predávajúcich výhradne len motorkárske vybavenie.

Motorkársku výbavu vyberajte aj podľa toho, na akej motorke jazdíte. Na klasické cestovné vám stačí textilné oblečenie, ale na ťažšie závodné motorky zúžitkujete kožené motorkárske oblečenie. V prechodnom počasí, čiže teraz na jeseň, nezabúdajte ani na kvalitné termoprádlo, ktoré vás ochráni pred prípadným prechladnutím. Do motorkárskej výbavy, ktorá vám vydrží roky, určite patrí najmä motorkárska obuv, čiže motorkárske čižmy a motorkárska bunda s reflexnými prvkami.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBack in time: BMW 507 – automobil, ktorému podľahol aj Elvis Presley
Nasledujúci článokVýhody úspornejšieho svietenia s LED auto žiarovkami