Spoločnosť Hyundai sa svojimi plánmi na nové vlajkové športové vozidlo nijako netají. Otázka znie, či seriózne tvary budú cenovo dostupnejšie ako konkurenti. 

Kórejská automobilka Hyundai si vyhradila status na trhu, že dokáže vyrobiť zábavné a športové vozidlá, ktoré sú cenovo dostupné a stojí za to si ich zaobstarať. Ako by ale vyzeralo seriózne vozidlo z dielne Kórejcov?

Kórejský autoblog prišiel s náčrtom toho, ako by mohol vyzerať vysokovýkonný športový a zároveň seriózne sa tváriaci automobil od Hyundaiu. Dizajnér Phoenix Grafx posledných pár týždňov premýšľal nad tým, aké krivky a tvary by malo seriózne a asfaltu-chtivé RM. Základným modelom tejto vizualizácie sa stal elegantný koncept Le Fil Rouge, ktorý bol pôvodne predstavený na ženevskom autosalóne v roku 2018.

Športové a seriózne vozidlo v podaní Hyundai? Aj takto môže vyzerať
koncept Le Fil Rouge

Načrtnuté nízke dvojdverové kupé vyzerá pripravené preraziť. Mne osobne by takýto dizajn novej flotily športovej dynastie Hyundai vôbec neprekážal. Prepracovaný nárazník sa inšpiroval niektorými prvkami Santa Fe a modelu Kona, je to vidieť hlavne na línii svetlometov a mriežke chladiča.

Fiktívny výtvor by mal byť zameraný proti konkurencii, čo je hlavne Toyota Supra a nadchádzajúci Nissan 400Z. Keby sa Hyundai v reálne rozhodol pre hybridnú verziu, mohol by byť rivalom aj Honde NSX či Rimacu. Bohužiaľ sú ale tieto myšlienky iba vo hviezdach.

Športové a seriózne vozidlo v podaní Hyundai? Aj takto môže vyzerať

Od Hyundaiu sme už niekoľko koncepčných RM vozidiel videli. Ich mantrou sa stal motor umiestnený uprostred, tak ako je to pri RM19. Posledný vývoj skúmania bol predstavený v apríli s názvom MR 23T, ktorý odkazoval na podobné umiestnenie motora a na 2,3 litrový turbomotor.

Očakáva sa, že k novému športovému automobilu pribudne aj športová verzia s elektrickým pohonom, ktorý by mal na trhu zamiešať karty. Woong-Chul Yang, predseda oddelenia výskumu a vývoja spoločnosti Hyundai, vyhlásil: “Bude to seriózne športové auto a my už teraz vieme, že naša značka tento typ automobilu potrebuje.”

Športové a seriózne vozidlo v podaní Hyundai? Aj takto môže vyzerať
Hyundai RM19 Prototype, zdroj: motor1.com

Kedy, ako a za akých okolností sa nám predstaví, je neznáme. Tak sa aspoň môžme kochať kórejskou predstavou toho, ako by mohol nový líder vyzerať.

Zdroj: TheKoreanBlog

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAston Martin DBX vstúpil do výroby, aké bude ich prvé SUV?
Nasledujúci článokSuzuki ruší predaj obľúbeného Jimny. Aký je dôvod?