To, že staré mercedesy boli neskutočné „držiaky“, vie takmer každý od škôlky cez krčmu až po kostol.

Avšak časy, kedy sa dala napríklad veľmi obľúbená generácia W124 bežne kúpiť v dobrom stave a prijateľným nájazdom kilometrov, sú dávno minulé. Samozrejme staršie stroje mali svoje muchy, napríklad bolo treba dbať o karosériu aby nechytila hrdzu a samozrejmosťou je pravidelný servis. Na oplátku vám však auto bolo ochotné slúžiť, často krát aj viac ako jeden či dva milióny kilometrov.

Takže pokiaľ patríte medzi ľudí ktorí si hovoria, že ak by sa dalo namiesto nového moderného auta kúpili by ste radšej starý Mercedes v pôvodnom stave, máte ideálnu príležitosť.

Výroba modelu W201 skončila v roku 1993. To ale neznamená, že v tej dobe sa nenašiel niekto kto takýto model kúpil a nejazdil na ňom. Teda presnejšie konkrétny ponúkaný kúsok má najazdené niečo cez 3500 kilometrov.

Ide teda naozaj o vozidlo v stave nového. Na motore či dverách sú pôvodné nálepky. Rovnako pôvodné sú aj pneumatiky. Výmene podľahli len komponenty, ktoré sa bežne kazia pri „stojacom“ aute teda remene, hadice a podobné diely. V našom prípade ide o základný dvojlitrový diesel v takmer základnej výbave. Auto napríklad absentuje okná „v elektrike“ a klimatizáciu. Cena exemplára je takmer 28 500 eur, či je to veľa alebo málo môžete posúdiť  samy na priloženom linku.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJStránka predajcu automobilu.
Predchádzajúci článokKtoré auto má najdrahšie mesačné prevádzkové náklady?
Nasledujúci článokAko vznikali – Pneumatiky monopostov F1