Nestačí vám „obyčajná“ eM-päťka a chceli by ste niečo viac? Patríte medzi ľudí, ktorí si myslia, že čím viac „M“ na kufri, tým viac BMW? Vďaka doplnkom z rady M Performance to môže byť skutočnosťou. Nejde však len o vzhľad.

Dnešným dňom začala tuningová show SEMA v americkom Las Vegas. Túto udalosť určite budeme sledovať a posnažíme sa vám poskytnúť čo najviac noviniek. Prvou z nich je BMW, ktoré do svojej najnovšej generácie M5 dodalo komponenty M Performance. Zväčša pôjde o diely doplňujúce vzhľad, no k dispozícií budú aj úpravy týkajúce sa dynamiky vozidla.

Už teraz agresívny look môžete zdôrazniť pomocou predného splitteru, či bočnými  nástavcami prahov. Na výber bude aj z dvoch druhov zadných spojlerov. Oba budú doplnené o nový zadný difúzor. BMW vsádza na ručnú výrobu týchto karbónových doplnkov. Z rovnakého materiálu sú aj krytky spätných zrkadiel, ľadvinky, či kryt motora. Automobil je doplnený aj o polepy, ktoré poukazujú, že tento model nie je výhradne na mestské vozovky ale aj na okruhy.

V interiéri vás zaujme na prvý pohľad masívny volant obšitý Alcantarou. Volant a madlá pod ním sú vyrobené takisto z karbónu. Za zmienku stoja aj koberčeky vyrobené špeciálne pre tento model, či kľúčenka obšitá Alcantarou (takisto je vyrobená z karbónu). V ponuke bude aj systém M Performance Data Analyser, ktorý bude zhromažďovať všetky dáta o aute.

Čo sa týka mechanických komponentov, BMW bude ponúkať svojim klientom sadu pružín, na ktoré boli použité najnovšie technológie prevzaté z motoršportu. Tieto pružiny dokážu auto poslať viac k zemi a dať tak lepší prítlak. Nalakované sú červenou farbou, tá by mala pridať vozidlu akýsi sexappeal. Toho však už má aj teraz dosť. Za zmienku stojí aj sada karbon-keramický bŕzd. Ich súčasťou sú aj brzdové platničky, ktoré sú priamo prevzaté z pretekárskych automobilov BMW. Je ta zlepšená odozva a účinok.

Atraktívnosť dodáva aj športový výfuk, ktorého súčasťou je koncový tlmič z titánu a koncovka z karbónu. Tento doplnok však bude možné zakúpiť len v USA a Kanade. Je to veľkou škodou, keďže Európske normy sú prísne a vyššie spomenutý prvok je na nás „moc hlučný“.

Všetky vychytávky – až na zadný spojler, volant a madlá – budú k dispozícií súčasne so zahájením predaja nového BMW M5. Ostatok príde v júly budúceho roka. Nezúfajte, novinky si budete môcť prezrieť už v novembri, nakoľko väčšinou noviniek je ozdobený aj Safety Car pre sériu MotoGP. Ten sa v celej svojej kráse ukáže na konci sezóny vo Valencii.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST – BMW M6
Nasledujúci článokExtrém extrému to je nové limitované Ferrari