Domov Lifestyle Firma Hennessey sa pohrala so Shelby GT500. Pod kapotou ukrýva viac než...

Firma Hennessey sa pohrala so Shelby GT500. Pod kapotou ukrýva viac než 1000 koní!

Hennessey Performance sa rozhodlo vziať si do parády Ford Mustang Shelby GT500 a vytvorili ešte rýchlejšie Shelby. Nesie označenie Hennessey Venom 1000 a ponúka vyšší výkon.

Shelby je zo základu poháňaný preplňovaným 5,2-litrovým osemvalcom a s kompresorom. Disponuje výkonom 576 kW a s točivým momentom 847 Nm. Firma Hennessey sa však vďaka rôznym úpravám ako napríklad kalibrácia prevodovky, úprava chladiča, úprava superchargera a mnohému inému, dostala na výkon 746 kW pri 7000 otáčkach a 1152 Nm pri 4800 otáčkach. Podľa meraní dokáže upravené Shelby zrýchliť z 0 na 100 km/ za 3,3 sekundy. To v prípade pohonu zadných kolies.

Hennessey nezverejnilo žiadne údaje o dynamike, ale vytvorili video kde sa uskutočnil závod medzi upraveným Mustangom a aktuálnou generáciou Porsche 911 Turbo S. Porovnanie dvoch športiakov nespočívalo v klasickom šprinte keďže v ňom by nemal Venom možno šancu poraziť 911, ktorý má pohon všetkých kolies. Jednalo sa o simuláciu pouličného zrýchlenia. Prebiehalo to tak, že obe autá išli vedľa seba identickou rýchlosťou medzi 80 a 100 km/h. A pri kužeľoch museli vodiči dupnúť na plyn. Nie je prekvapujúce, že v tomto závode vyhral Venom 1000.

Firma Hennessey neuviedla mnoho informácií a preto sa nedozvedáme ani cenu Venomu 1000. Potvrdila však záruku na tri roky alebo poprípade na 58.000 kilometrov. Dokonca informuje, že pre výkon 900 koní je potrebné tankovať 93 oktánový benzín a 1000 koní vyžaduje E85.

Na viditeľných fotografiách Venom 1000 dostal krásne modré lakovanie a dva páry bielych pásov, ktoré sa tiahnu od zadného nárazníka až po predný. Vo videu máme možnosť vidieť sivú verziu s čiernymi pásmi a rovnako s čiernymi kolesami. Na Venome nechýbajú ani označenia a detaily od firmy Hennessey. Z hľadiska dizajnu sa však nič nezmenilo.

Či bude Venom dostupný na trhoch a za koľko je zatiaľ tiež neznáme. Možno sa jedná o limitovanú verziu, ktorá sa k nám do Európy nedostane, nuž možné je všetko.

VENOM 1000 First Impression! // GT500 Mustang Upgrade by Hennessey

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Kia Sportage odhaľuje svoj tvar na prvých fotografiách !
Nasledujúci článokZa každý elektrický kilometer zaplatíte daň! V Austrálii nebudú viac zvýhodňovať elektromobily