Domov Lifestyle Milujete pach benzínu? Ford predstavil parfém s vôňou benzínu Mach-Eau!

Milujete pach benzínu? Ford predstavil parfém s vôňou benzínu Mach-Eau!

Ford skutočne prišiel s vlastnou vôňou. Predstavená bola na festivale rýchlosti v britskom Goodwoode, kde si svoju európsku premiéru odkrútil nový Mustang Mach-E GT. Vôňa Mach-Eau má zákazníkom uľahčiť prechod z benzínových áut na elektromobily. 

Podľa automobilky Ford, ktorá vykonala prieskum, až 70 percentám z opýtaných ľudí by pri prechode z benzínového auta na elektrické chýbala vôňa benzínu. Myslíte, že nová vôňa Mach-Eau dokáže zdvihnúť predaje Fordu Mustang Mach-E GT ?

Vôňa Mach-Eau
Z benzínovej ikony elektromobil.

Ford mustang netreba nikomu predstavovať. Autičkársky sen mnohých nadšencov však už nie je to čo býval. Minimálne nie od predstavenia Fordu Mustang Mach-E. Automobilka ide s vlnou trendu a z klasického 4-miestneho kupé s benzínovými motormi pod kapotou, spravila malý crossover na elektrický pohon. Teraz predstavili najvýkonnejšiu verziu.

Ford Mustang Mach-E GT
Deficit vône benzínu. 

Pre všetkých ľudí, ktorý zvažujú kúpu tohto nového mustangu ale odrádza ich chýbajúca vôňa benzínu, má Ford riešenie. Nová vôňa Mach-Eau je podľa automobilky špičková vôňa, ktorá spája dymové tóny, náznaky spálenej gumy a dokonca aj živočíšny prvok, ktorý odkazuje na dedičstvo Mustangu. Podľa prieskumu je vôňa benzínu dokonca obľúbenejšia ako vôňa vína, syrov alebo nových kníh. Toto hrá Fordu do karát a možno aj preto sa pustili do vývoja tejto vône.

Vôňa Mach-Eau

Z výroby áut na výrobu vôní ? 

Samozrejme tento vývoj by Ford nedokázal zvládnuť sám. Preto vôňu Mach-Eau vytvorila renomovaná poradenská spoločnosť Olfiction. Použite boli prísady, z ktorých každá by mala dodávať špecifický prvok do príbehu vône. Východiskovým bodom pri vývoji bolo preskúmanie chemikálií, ktoré vychádzajú z interiérov automobilov, motorov, ale aj benzínu. Napríklad tu bol použitý para-krezol, ktorý má za úlohu vytvoriť gumovú vôňu pneumatík.

Táto prísada bola zmiešaná s prvkami ako modrý zázvor, levanduľa, pelargónia alebo santalové drevo. Tieto prvky doávajú vôni kovové, dymové a ďalšie gumené akcenty. Do vône bol zahrnutý aj špeciálny zvierací prvok, ktorý pôsobí dojmom koní aby bolo dostatočne zdôraznené dedičstvo Mustangu. Nová vôňa Mach-Eau voľne predajná nebude a preto, ak by ste po takejto vôni zatúžili, budete si k nej musieť zakúpiť celý Ford Mustang Mach-E GT.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmedia.ford.com
Predchádzajúci článokNová generácia športiaku Nissan GT-R odhaľuje svoje detaily! Dočkáme sa ho aj v Európe?!
Nasledujúci článokPalubná kamera zachytila úder blesku do auta! Dokáže nás vozidlo ochrániť?