Domov Lifestyle Obytné vozidlo, ktoré dokáže plávať. Teraz sme už videli naozaj všetko

Obytné vozidlo, ktoré dokáže plávať. Teraz sme už videli naozaj všetko

Počas rokov sme mali možnosť vidieť rôzne typy obytných áut. Malé, veľké, gigantické alebo iné špeciálne kúsky. Tentokrát nás však zaskočilo obytné vozidlo, ktoré dokáže plávať!

Obyčajný karavan okrem toho, že vie plávať vie samozrejme pohodlne jazdiť aj po cestách. Stále rozmýšľame a nevieme prísť na to, na čo je to vlastne dobré. Obytné vozidlo Terra Wind RV je dlhé skoro 13 metrov a jeho dĺžka má bližšie skôr k lodi ako k vozidlu. Spoločnosť CAMI z Kalifornie pridala kolesá a tiež turbo-dieslový motor Caterpillar s výkonom 330 koní. Maximálna rýchlosť na ceste dosahuje 130 km/h a na hladine vody približne 14 km/h.

Luxusný interiér

Terra Wind RV sa môže pýšiť skutočne profesionálnym spracovaním na tej najvyššej úrovni. Každopádne sa tu nachádza veľká kuchyňa, obývačka , spálňa , ale napríklad aj  hydromasážna vaňa a ďalšie vychytávky. Cena sa pohybuje okolo 700-tisíc eur.

Pred vjazdom na vodnú hladinu musí vodič zastaviť a vysunúť bočné plaváky a nafúknuť ich z palubného kompresora. Tvorcovia Giljamovci však plánujú vylepšenie aby sa tento proces odohrával automaticky. Následne stačí sadnúť za volant a pokojne vojsť s vozidlom do vody.

Ľudia naokolo nechápavo krútia hlavami keď vidia ako obytný voz pláva po vode, okamžite si ho fotia. A tiež je netradičným zážitkom pre posádku keď z vozidla stačí len vystúpiť a môžu si ísť hneď zaplávať do jazera. Je jasné, že tento nápad je výnimočný lenže tiež celkom drahý. Nechajme sa však prekvapiť čo ďalšie po plávajúcom vozidle príde.

Aquatic Floating RV

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZjazd z Prístavného mosta na Bajkalskú ulicu by mali otvoriť už túto sobotu
Nasledujúci článokTEST Škoda Kamiq 1,0 TSI Scoutline, zelená žaba berie svoj segment útokom