Známy profesor a komik v jednej osobe je takisto aj zástancom a fanúšikom všetkého čo má štyri kolesá. Zdá sa, že nemá problém predať autá, ktoré nevyužíva. Do aukcie smerujú dva exkluzívne kúsky z jeho garáže.

Britský komik Rowan Atkinson alias Mr. Bean je známy svojou vášňou do automobilov. To čo ukrýva jeho garáž sa dozvedáme len zriedka, no keď sa dostane niečo von, stojí to za to. Zväčša sa jedná o autá, ktoré zbytočne stoja. Atkinson ich tak dáva do dražby, aby ich potenciál využil niekto iný. Záhadou však je, čo všetko sa ešte v garáži Mr.Beana ukrýva?

Prvým zaujímavým kúskom smerujúcim do dražby je Mercedes-Benz 500E W124. Tento kúsok bol postavený v spolupráci s ďalšou nemeckou automobilkou Porsche ako hlavným konkurent BMW M5 v roku 1993. Pod kapotou sa ukrývala 5,0-litrová V8 s výkonom 240 kW / 326 koní a krútiacim momentom 480 N.m. Na stovku vystrelil v priebehu 6,1 sekundy a uháňal do rýchlosti 250 km/h. Tento sedan bol taktiež vybavený lepším podvozkom, rozšírenými blatníkmi, širšími pneumatikami, väčšími diskami a lepšími brzdami.

Každý štvordverový sedan 500E bol ručne vyrábaný a Rowan Atkinson si ho zadovážil v roku 2015 ako spomienku na svoj prvý Mercedes-Benz 500E. Tento konkrétny strieborný model si však nevybral náhodou. Auto bolo vo výnimočnom stave ale jednalo sa hlavne o interiérové čalúnenie, nakoľko herec nemá rád celokožené spracovanie. Pravidelná údržba stála za to, čo sa prejavilo ako na drevených dekoroch a na károvanom vzore na sedadlách. Auto sa predáva s kompletnou históriou a nabehanými 80 500 kilometrami.

Druhým ponúkaným exemplárom je Lancia Thema 8.32. Táto zaujímavá „talianska M5“ má pod kapotou ukrytú 3,0-litrovú V8 s výkonom 160 kW / 215 koní a krútiacim momentom 285 N.m. O zrýchlenie z pokoja na 100 km/h v priebehu 6,9 sekundy a maximálnu rýchlosť 240 km/h sa postarala významná talianska automobilka Ferrari, ktorá poskytla svoje diely tomuto modelu.

Mr. Bean túto krásku vlastnil celých 7 rokov a dával jej len to najlepšie. Faktúry hovoria o investíciách okolo 20 000£, čo je cez 22 000€ do údržby. Z dodaných fotiek je jasné, kam všetky peniaze smerovali. Nádherný krémový interiér priam žiari novotou a sedačky sa opäť vyhli celokoženému poťahu.

Mercedes-Benz 500E sa narodil v roku 1993 a Lancia Thema 8.32 o štyri roky skôr. Dary vtedajšej doby s rozsiahlym a fascinujúcim rodokmeňom si svojho majiteľa nájdu už koncom februára na aukcii Retro Classic Car Sale 2018. Pre žiaden automobil cena nebola stanovená, no účastníci aukcie siahnu jednoznačne hlbšie do vačku, keď tieto krásky uvidia naživo.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko Američania nakupujú svoje automobily?
Nasledujúci článokV jednoduchosti. CLS 53 AMG!