Domov Lifestyle MINI predstavuje svoje neskrotné a nevyslovené edície

MINI predstavuje svoje neskrotné a nevyslovené edície

Keď sa povie automobilka MINI, ihneď si každý z nás predstaví Mr. Beana. Z malého autíčka sa však postupom času vyvinul ikonický model pre všetkých.

Britská aristokratická automobilka MINI si v týchto dňoch pre nás pripravila dvojicu limitovaných edícií svojich modelov MINI Countryman ALL4 a MINI Cooper S Clubman. Prvý spomínaný je najväčším modelom automobilky a s pohonom všetkých štyroch kolies. Začiatkom novembra prišla do ponuky špeciálna edícia Untamed, ktorá je určená pre všetkých, ktorí majú radi dobrodružstvo.

MINI Countryman ALL 4

Na slovenskom trhu táto limitovaná edícia začína na sume 33.852 €. Pokiaľ vám je však klasický Countryman nedostačujúci, siahnuť môžete aj po plug-in hybridnom pohone, za ktorý si pochopiteľne budete musieť priplatiť. Cena Countrymanu na batérie štartuje na sume 43.179 €.

Verzia Untamed sa pýši hlavne novým bielym lakovaním, Nanuq White (nebojte sa, nejde o nový model Škody). Toto farebné poňatie je doplnené o kontrastné pruhy v dobre známom prevedení Frozen Blue, ktorý má hovoriť o zdolávaní horských krajín. To, že ide o špeciálnu edíciu, bude vidieť na zadnom skle, na nástupných lištách a dokonca aj na ambientnom osvetlení interiéru.

Volant je odetý do kože Nappa a čo je dôležité, nie je klasický guľatý, ale športovo tvarovaný, takže do rúk padne perfektne. Vďaka rozšíreným balíkom budete môcť siahnuť aj po LED svetlometoch, či balíku Connected Media, ktorý poskytne voľbu jazdných režimov. Ak sa vám to zdá málo, siahnuť môžete aj po panoramatickej streche, či prémiovom ozvučení Harman Kardon.

Čo sa týka výkonnostných parametrov, ostávame pri tom, čo je nám dobre známe. O pohon sa stará trojvalec s výkonom 92 kW, o zadnú nápravu sa stará zvlášť elektromotor, ktorý dodáva extra porciu 72 kW. Countryman ALL 4 je teda hybridom s kumulovaným výkonom 162 kW. Podľa smernice WLTP je toto auto schopné na čisto elektrický pohon prejsť až 51 kilometrov.

MINI Cooper S Clubman

Špeciálnej edície sa však dočkal aj model Cooper S s dodatkom Clubman. Ten je dobre známy svojím veľkorysým priestorom v kufri, ktorý sa dokáže natiahnuť z 360 litrov až na 1.250 litrov. Toto je jeho najväčšou devízou pri porovnaní s konkurenciou rovnakých tvarov. Edícia Untold spája praktickosť s denným využitím. Karoséria je doladená o aerodynamické prvky z dielne John Cooper Works Aerodynamic Kit. Novinkou pre Cooper S Clubman je aj nové čierne lakovanie Midnight Black.

Interiér známeho vozidla je priamo úmerne zladený s jeho exteriérom. Čierne športové sedadlá vás dostanú do deja a viete, že sa nachádzate v malom rodinnom športovom aute. Verzia Untold ponúka aj rozšírenú štandardnú výbavu o systém MINI Driving Assistant. Tie majú zabezpečiť bezpečnosť a komfort vodiča a pasažierov. Do modelu prichádza aj funkcia Active Guard, ktorá dokáže zabrániť zrážke s vozidlom vpredu, či odstaveným vozidlom na kraji cesty. Pozor, funkcia je aktívna maximálne do 60 km/h.

Pod kapotou sa nachádza štvorvalcový benzínový agregát s maximálnym výkonom 131 kW / 178 koní. Z pokoja na 100 km/h vystrelí v priebehu 7,2 sekundy. Cena Untold verzie štartuje na sume 32.426 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokDokážu ženské figuríny zvýšiť bezpečnosť budúcich vozidiel?
Nasledujúci článokMimoriadna udalosť v USA – Honda Accord sa predstavuje v novej generácii