Domov Lifestyle Dokonalé Ferrari Roma prešlo úpravami od Mansory

Dokonalé Ferrari Roma prešlo úpravami od Mansory

Ferrari je samo o sebe skvostom a nie vždy je viditeľné voľným okom na cestách. O to vzácnejšie bude, ak prejde úpravou od nemeckej firmy Mansory.

Nemeckú úpravcovskú spoločnosť nie je potrebné dopodrobna predstavovať. Niektoré ich počiny stoja za hriech, z iných sa naopak zdvíha žalúdok. Samotné Ferrari Roma je považované za jedno z najkrajších modelov automobilky za posledné roky. Aj Mansory teda k tomuto modelu pristupovalo so cťou, aspoň prvotne. Dizajn novodobých Ferrari, ktoré majú srdce umiestnené vpredu, vsádza na jednoliate a čisté línie. Agresívnosť a výrazné zakrivenia necháva Ferrari iným modelom, na to stavaným.

Ferrari Roma Mansory

Model Roma bol inšpirovaný jednoduchosťou hlavného mesta talianska na prelome 50-tych a 60-tych rokov. Niet divu, že Ferrari Roma je najkrajším dizajnovým autom automobilky za posledné roky. Vyjadril sa k tomu aj šéfdizajnér automobilky, Frank Stephenson, ktorý vo svojom kritickom videu dal hodnotenie pre tento model 9,5/10.

Netrvalo dlho a nemecký úpravca Mansory sa rozhodol narušiť eleganciu a krásu svojimi doplnkami. Ide o kompletnú karbónovú sústavu nahodenú pre exteriér vozidla. Z tohto materiálu je vyrobená aj kapota. Mansory podľa ich slov pridalo vozidlu potrebné svaly, aby vyzeralo ako pravé Ferrari.

Tempesta Verde

S príchodom chladných dní sa Mansory rozhodlo pridať trošku zimy do už tak pochmúrneho počasia. Ferrari Roma po ich úprave nesie názov Tempesta Verde, čo znamená Zelená búrka. Nie je náhoda, že sa rozhodli práve pre takéto pomenovanie. Výkon Ferrari Roma je 612 koní a krútiaci moment dosahuje 760 Nm. S týmito parametrami sa však úpravca nestotožňuje a z 3,9-litrového motora dokázali vytlačiť až 700 koní a krútiaci moment 865 Nm. Výsledkom tak je zrýchlenie z pokoja na 100 km/h v priebehu 3,1 sekundy a maximálna rýchlosť 331 km/h.

Čo však povedať na lakovanie? Nejde o štandardnú krásnu červenú farbu, ale o dvojité bielo-zelené lakovanie. Takáto kombinácia nie je zrovna štandardom pre Mansory a pre Ferrari už tobôž nie. Ale práve od toho existujú úpravcovské firmy.

Bodykit Ferrari Roma disponuje karbónovými doplnkami na prednom aj zadnom nárazníku, ktorého dominantou je masívny difúzor. Čierne lakovanie kolies decentne dotvára extravagantné lakovanie. Rovnakými farbami to hýri aj vnútri.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokČínske NIO to prepálilo s európskymi cenami, ale ich „nabíjanie“ batérií trvá ako tankovanie
Nasledujúci článokFerrari zo stodoly si zaslúži prinavrátiť zašlú slávu