Domov Lifestyle Bláznivé úpravy Géčka. Jednu z nich má na svedomí samotný Mercedes

Bláznivé úpravy Géčka. Jednu z nich má na svedomí samotný Mercedes

Nie iba Urus, ale po novom aj Mercedes G Wagon prešiel rekonštrukciou a je z neho kupé. Úpravca Mansory znova láme zaužívané štandardy, no nie iba on dokáže rozvrátiť scénu.

Okrem (ne)nápadného bodykitu, ktorý je prítomný pri väčšine úprav od Mansory, tento Mercedes prišiel o dvojicu zadných dverí. Premena zo 4-dverového auta na dvojdverové je vždy náročná, o čom sa úpravca presvedčil už pri premene brutálneho Urusu.

Postup pri prerábke bol takmer identický. Všetky dvere na aute boli odstránené. Následne na to sa posúval B-stĺpik dozadu a zväčšovali sa predné dvere. Dĺžkovo oproti štandardným teda podstatne narástli. Okrem iného, dvere sa neotvárajú v smere jazdy, ale v protismere, čo si vyžiadalo ďalšie úpravy mechanizmu dverí pri ich otváraní a zatváraní. Namiesto zadných dverí tu nájdeme úplne nový diel karosérie. Úpravca tvrdí, že všetky úpravy nemajú absolútne žiaden dopad na bezpečnosť pasažierov.

Mercedes

Ďalším špecifikom je samozrejme lakovanie. Mansory sa už dlhé roky snaží zaujať kadekoho, o čom svedčia aj ich lakovania karosérií. Nové „géčko“ nie je výnimkou. Karoséria je doplnená aj o zadný spojler, svetelnú LED rampu, nové nárazníky a takisto kapotu. V priestore pre kolesá sa nachádzajú 24“ disky s rozmermi 295/30.

Pod kapotou nájdeme 4,0-litrový V8 motor, taktiež trošku poladený. Maximálny výkon tohto chameleóna je 900 koní a krútiaci moment 1200 Nm. Táto slušná porcia výkonu zabezpečí vystrelenie z pokoja na 100 km/h v priebehu 3,3 sekundy a maximálna rýchlosť je obmedzená na 250 km/h.

Do sveta sa dostane iba limitovaný počet kusov, slovom osem. Každý jeden kus si budúci majiteľ bude môcť nakonfigurovať podľa seba. Od dizajnu karosérie až po dizajn interiéru. Mansory sa zaviazalo, že splní každú jednu požiadavku majiteľa s použitím rozličných materiálov, či farebných ale aj obloženia interiéru. V ponuke bude taktiež aj pancierová verzia. Cena prestavby nie je známa.

Mercedes

Mercedes-Benz x Moncler

Keď už sme pri tých „pancierových“ autách. Myslíte si, že verzie Mercedes-Benz G63 4×4², prípadne G 6×6 sú tie najextrémnejšie, ktoré Mercedes predstavil? Opak je pravdou. Prichádza projekt Mondo G.

Ide o špeciálne upravenú verziu triedy G, ktorá má na sebe doslova oblečenú bundu od firmy Moncler. Premiéra tohto šialeného počinu bola predstavená na London Fashion Week. Vozidlo je teda určite veľmi dobre vybavené na zimu. Dôkazom sú reflexné plochy od hrany strechy a od B-stĺpika smerom dozadu. Otázkou ostáva, či Mercedes išiel po vzore Mansory a taktiež na vozidlo namontoval iba jednu dvojicu dverí.

Celková dĺžka sa „zmenšila“ na 4,6 metra, no v ostatných hodnotách Géčko narástlo aj vďaka masívnym nafukovacím kolesám. Na šírku teraz meria 3,4 metra a na výšku necelé 3 metre (2,8 m). Aj keď má novinka tento skafander, tak hmotnosť ostáva na úrovni 2,5 tony.

Vozidlo vytvorili na základe kampane značky Moncler nazvanej „The Art of Genius“. Preto všade tie reflexné prvky a umiestnenie do mesačnej krajiny. Mercedes Mondo G zrejme ostane jednokusovým projektom a bude slúžiť na propagačné účely spolupráce Mercedes x Moncler.

The Art of Imagination – A Mercedes-Benz x Moncler Voyage

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSlovensko má najmenej nebezpečné cesty spomedzi krajín V4
Nasledujúci článokHonda CR-V sa predstaví v závodnej edícii s výkonom atakujúcim 800 koní