Domov Lifestyle Čo je väčšia svätokrádež? Elektrický alebo naftový superšport?

Čo je väčšia svätokrádež? Elektrický alebo naftový superšport?

Azda každému petrolheadovi sa zježia vlasy dupkom, ak v superšporte vidí dieselový agregát. Presne toto sa udialo v útrobách Lamborghini.

Našťastie, nejde o sériovú výrobu, ale iba o prerábku slávou zájdeného Lamborghini Gallardo. Väčšina ľudí má tendenciu upravovať už zachované benzínové motory pod kapotou, prípadne sa vrhnú na úpravu zovňajška rôznymi bodykitmi, prípadne zmenou farby na nejakú zaujímavú. Tiež sa väčšina zaoberá úpravou riadiacej jednotky, prípadne rôznych komponentov.

Našla sa však jedna spoločnosť s názvom 1 Way Diesel Performance. Už z názvu asi tušíte, že pôjde určite o unikát. Samotný názov vedie k tomu, čo dané Lamborghini čakalo. Rodinnej úpravcovskej spoločnosti sa pod kapotu Gallarda podarilo osadiť dieselový agregát s dvojicou turbodúchadiel.

Diesel Lamborghini: East Texas family-owned business unveils unique car for TV show

Predtým, než začnete haniť úpravcu, treba upozorniť na to, že samotné Gallardo nebol žiaden zachovaný kus z garáže zberateľa, ale spoločnosť 1 Way Diesel Performance toto vozidlo kúpila po totálnej nehode. Gallardo bolo poslané do šrotoviska, no ešte predtým sa oň prihlásili maníci z dielne 1 Way Diesel Performance. Po narovnaní rámu a doplnení chýbajúcich častí karosérie do vozidla nahodili radový šesťvalec Cummins.

Nakoľko je karoséria Gallarda v sériovej podobe identická s tou, ktorá mala pod kapotou 5,0-litrovú V10, bolo potrebné, aby motor Cummins do vozidla pasoval tak, aby sa nemuselo s ničím iným v útrobách vozidla hýbať.

Okrem motora sa však zasiahlo aj do karosárskej úpravy. Lamborghini Gallardo je osadené masívnym krídlom, rozširovacou sadou, novými kolesami, brzdovými strmeňmi a logom úpravcu 1 Way Diesel Performance. Na to, že vozidlo bolo po „totálke“, tak prerodom prešiel aj interiér. Nové sú sedadlá, volant aj prístrojová doska.

Behind the Scenes | Lambo | Cummins Swap | Loud and Lifted | 1 Way Diesel | MotorTrend TV

Pokiaľ sa ohliadneme za technickými parametrami, tak firma z Texasu nezmieňuje žiadne bližšie informácie. To, či má vozidlo viac výkonu ako sériová podoba, je už len v domnienkach.

Lamborghini Gallardo oslavuje 20 rokov

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJthedrive.com
Predchádzajúci článokGran Turismo film sa pripomína ďalším trailerom, do kín príde v auguste
Nasledujúci článokJediná dizajnovka od Audi oslavuje 25. narodeniny