Domov Lifestyle Gran Turismo film sa pripomína ďalším trailerom, do kín príde v auguste

Gran Turismo film sa pripomína ďalším trailerom, do kín príde v auguste

V roku 2008 sa Nissan a Sony spojili, aby vytvorili Nissan GT Academy. Platformu, kde hráči videohier mohli medzi sebou súťažiť o možnosť dostať sa do skutočného pretekárskemu tímu značky Nissan. Pripravovaný film Gran Turismo rozpráva príbeh Janna Mardenborougha, jedného z víťazov GT Academy.

V traileri je vidieť, ako Mardenborough uspeje v GT Academy a pripojí sa k pretekárskemu tímu Nissanu. Preteká na Nissane GT-R a vidieť sú aj prototypy LeMans. K slovu sa dostanú aj dramatické momenty vrátane ťažkej havárie. Trailer obsahuje všetky druhy automobilovej akcie vo svete simulátorov aj v skutočnom svete. Film si dá záležať aj na emóciách, zobrazovaniu tréningu mladých jazdcov a ich vzťahov s rodinnými príslušníkmi. Mardenborough, ktorého hrá herec Archie Madekwe, je mladý muž, ktorý je esom v hre Gran Turismo a napriek zdeseniu svojho otca (Djimon Hounsou). Aj keď nie všetci sú nadšení, že mladé uchá z detských izieb dostanú možnosť sadnúť si za volant skutočných pretekárskych áut, treba pripomenúť, že film je síce založený na skutočnom príbehu, ale v žiadnom prípade nejde o dokument.

Jannovu matku stvárni Geri Halliwell Horner (bývalá členka Spice Girls a manželka šéfa tímu Red Bull Racing v F1). Vo vedľajších úlohách sa objaví aj David Harbour a Orlando Bloom. Harbour bude trénerom hlavného hrdinu a Bloom marketingovým manažérom. Do režisérskeho kresla zasadol Neill Blomkamp a na všetko dohliadal tvorca videohernej série Kazunori Yamauchi, rovnako tak aj Herment Hulst, šéf PlayStation Studios.

Talent na playstatione aj za skutočným volantom

Mardenborough v roku 2011 na PS3 porazil viac ako 90 000 účastníkov a za odmenu získal miesto na 24-hodinovke v Dubaji. Napriek minimálnym skúsenostiam so skutočnými pretekmi sa vo svojej triede umiestnil sa šokujúcom na treťom mieste, čím všetkých ohromil. Následne štartoval v európskom šampionáte Formule 3 aj v sériách GP3 a GP2. Zúčastnil sa tiež 24-hodinovky v Le Mans, kde pri svojom debute v roku 2013 skončil tretí v triede LMP2. V roku 2015 štartoval za Nissan Motorsports vo vytrvalostných majstrovstvách sveta FIA, ale tím po jednom závode zo seriálu odstúpil kvôli veľmi nekonkurencieschopnému vozidlu. Potom sa presunul do japonských šampionátov Super GT a Super Formula. V roku 2016 vyhral jeden závod a bojoval o titul šampióna v triede GT300 v Super GT. O rok neskôr postúpil do triedy GT500, kde závodí dodnes.

Film Gran Turismo sa dostane do kín 11. augusta 2023.

GRAN TURISMO - Official Trailer (HD)

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZa jeho volantom si nevšimnete ani zemetrasenie. Rolls-Royce Dawn mieri za obzor
Nasledujúci článokČo je väčšia svätokrádež? Elektrický alebo naftový superšport?