Už sériový Mercedes-AMG GLE 63 S pôsobí navonok agresívne, no po plastickom zákroku ruskej spoločnosti TopCar môže aj vďaka krásnej farbe laku.

Spoločnosť TopCar, ktorá sídli v hlavnom meste Ruska – Moskve už začiatkom roka 2016 predstavil Mercedes-Benz GLE Coupé v úprave Inferno a minulý rok takisto siahol po radikálnych úpravách sesterského SUV. Tu však zvolil temný čierny odtieň.

V súčasnosti Inferno predstavuje najdramatickejšiu úpravu, ktorá zastupuje aktuálne modelové rady GLC, GLE ale aj starší model ML od úpravcu TopCar. Tá si je svojej „staršej“ flotily určite vedomá a preto do obehu spúšťa nový Mercedes-AMG GLE 63 S Inferno Violet, pri ktorom vykonané zmeny na karosérií dopĺňa aj charakteristický odtieň laku, ktorý sa však radí do farebnej palety značky Porsche.

Mercedes-AMG GLE 63 S Inferno Violet iba ťažko prehliadnete nie len vďaka špecifickej farbe laku ale aj agresívne tvarovanému prednému nárazníku, novej maske chladiča či novej kapote motora, rozšíreným blatníkom, masívnym difúzorom, spojlerom pod zadným oknom alebo rozšírenými bočnými prahmi.

Väčšina nových dielov pozostáva výhradne z uhlíkových vlákien. Z nich sú poskladané aj nové kryty vonkajších spätných zrkadielok, či veľké množstvo interiérových prvkov. Aj tu sa prejavuje dominancia rovnakého odtieňa ako na karosérií vozidla.

Pod kapotou tohto „baklažánu“ sa žiaľ neudiali žiadne zmeny a tak tam svoje miesto zastáva 5,5-litrový osemvalec disponujúci výkonom 430 kW / 585 koní a krútiacim momentom 760 N.m. Aj vďaka týmto hodnotám toto SUV dokáže akcelerovať z pokoja na 100 km/h v priebehu 4,2 sekundy a maximálna rýchlosť sa elektronicky ustáli na 250 km/h. Aby extravagancie nebolo málo, tak tento model je osadený na 22 palcových kolesách.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtop-car.ru
Predchádzajúci článokFord Mustang je najpredávanejším športovým kupé
Nasledujúci článokMercedes-Benz na ktorom jazdil Niki Lauda je na predaj!