Domov MOTO Zero DSR/X – prvá elektrická adventure motorka

Zero DSR/X – prvá elektrická adventure motorka

Spoločnosť Zero Motorcycles, svetový líder v oblasti elektrických motocyklov a pohonných jednotiek, predstavila novinky svojho modelového radu 2023 na čele s úplne novým modelom DSR/X.

Zero DSR/X má nový motor Z-Force 75-10X, ktorý produkuje 225 Nm krútiaceho momentu a batériu Z-Force s kapacitou 17,3 kWh. DSR/X prichádza s prepracovaným rámom a architektúrou komponentov, ktoré umožnili zväčšiť svetlú výšku. Predné odpruženie má výšku zdvihu takmer 200 mm a možnosť ručného nastavenia. Praktický adventure motocykel robia z DSR/X aj tri integrované úložné priestory.

Bezpečne a stabilne aj mimo asfaltu

DSR/X, riadený najpokročilejším operačným systémom na svete Cypher III+, je vôbec prvým elektrickým motocyklom, ktorý využíva paket Bosch Motorcycle Stability Controls s offroadovými schopnosťami. Táto technológia, optimalizovaná špeciálne pre rýchlosť a odozvu elektrického motora Zero, zaručuje stabilitu a trakciu na akomkoľvek povrchu. Offroadový systém Bosch zahŕňa kombinovaný brzdový systém brzdenia pre lepšie využitie účinnosti bŕzd a funkciu Vehicle Hold, ktorá poskytuje istotu a stabilitu aj na tých najstrmších svahoch.

Model DSR/X je tiež vybavený režimom Park, čo je funkcia pomalého spätného chodu a jazdy vpred, užitočná pri manévrovaní v úzkych alebo strmých priestoroch. Motocykel je vybavený rýchlym nabíjaním s výkonom 6,6 kW. Motocykel je tiež kompatibilný s mobilnou aplikáciou Zero Motorcycles. Tá umožňuje majiteľom ovládať takmer neobmedzené množstvo jazdných vlastností, od rýchlosti po krútiaci moment, a dokonca aj funkciu rekuperácie batérie.

Zero DSR/X

100-tisíc hodín vývoja

Kolekcia voliteľného príslušenstva zahŕňa bočné kufre, spodné kryty, plexištíty, kryty, horné a bočné kufre a mnoho ďalšieho. Časť úložných priestorov DSR/X je možné nahradiť prídavnou batériou Power Tank. Tá zvýši celkovú kapacitu na takmer 21 kWh. Modul rýchleho nabíjania zase zníži dobu nabíjania na približne jednu hodinu.

Naši zákazníci a fanúšikovia už roky žiadajú adventure motocykel značky Zero,“ povedal Abe Azkenazi, technický riaditeľ spoločnosti Zero Motorcycles. „Investovali sme viac ako 100 000 hodín vývoja do návrhu motocykla, ktorý naplní očakávania našich zákazníkov a splní poslanie spoločnosti Zero prepísať definíciu zážitku z jazdy.

2023 Zero DSR/X

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 2 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZabudnite na lietajúce autá. V Číne dokážu levitovať
Nasledujúci článokMototechna Drive, špecializovaná na prenájmy vozidiel, otvorila prvú samostatnú pobočku v Bratislave