Domov MOTO Indian Motorcycle predstavuje nový Sport Chief

Indian Motorcycle predstavuje nový Sport Chief

Indian Motorcycle, prvá americká motocyklová spoločnosť, predstavuje najagilnejšiu verziu ikonického Indianu Chief v podobe nového modelu Sport Chief 2023.

Novinka je postavená na jednom z najstarších a najvplyvnejších mien medzi motocyklami a posúva hranice v kategórii amerických výkonných V-Twin cruiserov prostredníctvom prémiových komponentov orientovaných na výkon a nadčasový americký štýl. Pri navrhovaní modelu Sport Chief sa značka Indian Motorcycle zamerala na výkon s využitím tých najlepších komponentov od osvedčených výrobcov. Vďaka obrátenej prednej vidlici KYB, ponúka Sport Chief vynikajúcu ovládateľnosť a jazdné vlastnosti. Dve kotúčové brzdy so štvorpiestkovými, čiastočne plávajúcimi radiálnymi strmeňmi Brembo dodávajú motocyklu sebavedomý brzdný účinok, zatiaľ čo zadné tlmiče FOX majú v porovnaní s ďalšími modelmi Indian Chief vyšší zdvih (100 mm) a zvyšujú uhol náklonu na 29,5 stupňa. Výsledkom je Indian Chief, ktorý si žiada agresívnejšiu jazdu a poskytuje sebavedomie a schopnosť posunúť zážitok z jazdy na vyššiu úroveň.

V roku 2021 sme oslávili výročie 100 rokov modelu Indian Chief s modelovým radom, ktorý vzdáva hold slávnym americkým motocyklovým časom,“ hovorí Ola Stenegärd, riaditeľka priemyselného dizajnu Indian Motorcycle. „S modelom Sport Chief sme chceli zachovať rovnako bezstarostný prístup a silu amerických strojov, ale zároveň tieto vlastnosti ešte viac zvýrazniť pomocou komponentov, ktoré nielenže stelesňujú štýl a výkon, ale dvíhajú latku v celej kategórii výkonných cruiserov.

Kvalitná výbava

Sport Chief si jednoduchým rámom z oceľových trubiek zachováva mechanický štýl modelov Indian Chief. Jeho srdcom je motor Thunderstroke 116 v čiernej farbe, ktorý ponúka krútiaci moment 162 Nm. Nová štýlová kapotáž Quarter Fairing spolu s novými riadidlami, frézovanými mostíkmi a 152 mm predstavcami odlišujú Sport Chief od ostatných modelov radu Chief. Jazdná pozícia je vďaka stúpačkám uprostred motocykla a sólo sedlu aktívna a pohodlná. Sport Chief je vybavený športovými zliatinovými kolesami obutými do pneumatík Pirelli Night Dragon, palivovou nádržou s objemom 15,1 litra, skráteným zadným blatníkom, dvojitou koncovkou výfuku, LED osvetlením, bezkľúčovým zapaľovaním a tromi voliteľnými jazdnými režimami (Sport, Standard a Tour).

Indian Motorcycle Sport Chief

S okrúhlym dotykovým displejom s priemerom 101 mm a systémom RIDE COMMAND sú štandardne spojené technológie, ktoré vylepšia každú jazdu. Nastavenie prebieha prostredníctvom ovládacích prvkov na riadidlách alebo na digitálnom dotykovom displeji a jazdci môžu prechádzať niekoľkými rozhraniami, vrátane dvoch rôznych konfigurácií zobrazenia, informácií o motocykli a jazde a navigácii. V kombinácii s bezdrôtovým interkomom v prilbe môžu jazdci ovládať hudbu v systéme RIDE COMMAND kedykoľvek je telefón pripojený cez Bluetooth alebo USB. Jazdci majú tiež prístup k informáciám z telefónu, vrátane posledných hovorov, kontaktov, číselnej klávesnice a histórie textových správ. Po pripojení sa zobrazia prichádzajúce hovory, ktoré je možné prijať alebo odmietnuť priamo prostredníctvom systému RIDE COMMAND.

Indian Motorcycle Sport Chief

Priestor na vylepšenia

Pre majiteľov, ktorí si chcú svoj motocykel prispôsobiť, ponúka Indian Motorcycle rad doplnkov, ktoré ešte vylepšia jazdné vlastnosti, zvýšia komfort alebo dodajú individuálny štýl. Pre hladšiu a pohodlnejšiu jazdu si môžu majitelia modelu Indian Chief vybrať nastaviteľné zadné tlmiče Piggyback FOX. Vďaka 24 kliknutiam pomocou ľahko ovládateľných otočných tlačidiel si jazdci môžu upraviť kompresiu a tlmenie odskoku tak, aby vyhovovala ich jazdným preferenciám.

Majitelia existujúcich modelov Indian Chief, Chief Bobber a Super Chief môžu upgradovať svoj motocykel pomocou štandardných tlmičov FOX Piggyback Chief Performance z modelu Sport Chief, ktoré ponúkajú zdvih 100 mm a väčší uhol náklonu. Navyše zvýšia stabilitu, zlepšia pohodlie a umožnia agilnejšiu jazdu. Nový 146-milimetrový adaptívny LED svetlomet Chief Pathfinder, dostupný v chrómovom alebo čiernom prevedení, v sebe obsahuje patentovanú technológiu, ktorá monitoruje uhol náklonu motocykla a optimalizuje osvetlenie vozovky pred ním. Prvý adaptívny diaľkový svetlomet v triede ponúka výkonnejšie osvetlenie ako štandardné svetlo.

Feature Overview | The 2023 Indian Sport Chief

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW: budúcnosť mobility nespočíva výhradne v elektromobiloch. Na cesty posiela iX5 Hydrogen
Nasledujúci článokNissan chce do roku 2030 predstaviť 19 nových elektromobilov. Bude medzi nimi aj GT-R?