Domov News Mazda2 prichádza s novou tvárou

Mazda2 prichádza s novou tvárou

Foto: Mazda

Mazda2 Hybrid je výsledkom dlhodobej spolupráce medzi spoločnosťami Mazda Motor Corporation a Toyota Motor Company. Obe spoločnosti vstúpili do dlhodobého partnerstva v roku 2015. Odvtedy spoločne vyvíjajú technológie v oblasti elektrických vozidiel, pokročilých bezpečnostných technológiách a rozšírených bezplatných produktoch.

Mazda2 Hybrid dostala novú tvár s typickým dizajnom mriežky chladiča a elegantnejšou zadnou časťou. Bude sa tak viac odlišovať od svojho dvojčaťa. Vpredu je 5-bodový otvor mriežky chladiča lemovaný ostro štylizovaným vyčnievajúcim zhlukom svetlometov, ktoré siahajú ďaleko dozadu do predných blatníkov, aby sa vizuálne skrátila dĺžka predného previsu. Sú vybavené technológiou LED svetiel a obsahujú denné svetlá, ktoré fungujú aj ako smerové. Pod svetlometmi rámujú mriežku chladiča aj päťuholníkové prívody vzduchu. Mazda2 Hybrid prichádza v siedmich farbách exteriéru: Lunar White, Northern White Pearl, Stormy Silver, Lead Grey, Opera Black, Formal Red a novej farbe Glass Blue. Všetky možnosti majú čiernu farbu bočných spätných zrkadiel a anténu v tvare žraločej plutvy vo farbe karosérie.

Mazda2 zadná časť
Foto: Mazda
Aj s upraveným interiérom

Pre verziu 2024 boli multimediálne obrazovky zväčšené vo všetkých stupňoch výbavy. Ukazovateľ pred vodičom má dva digitálne číselníky a stredový TFT multifunkčný informačný displej s maximálnou veľkosťou 12,3-palca. V strede kabíny sa nachádza 10,5-palcový dotykový displej. Ovládače na volante ponúkajú rýchle a intuitívne ovládanie mnohých funkcií. Príplatkový 10-palcový farebný projekčný displej poskytuje vodičovi základné informácie s ešte menším rozptýlením pri sledovaní premávky.

Mazda2 interiér
Foto: Mazda
Hybrid dvojke sadne

Mazda2 Hybrid s vlastným dobíjaním je schopný prevádzky v benzínovom aj elektrickom režime samostatne, ako aj v kombinácii oboch pohonov. Poskytuje plynulé zrýchlenie a pozoruhodne tichú prevádzku – najmä v mestskom prostredí – pri zachovaní vynikajúcej úspory paliva a najnižších možných emisií. Plne hybridný systém s objemom 1,5 litra obsahuje benzínový motor, elektromotor, generátor, lítium-iónovú batériu (177,6 V), riadiacu jednotku výkonu a rozdeľovač výkonu. Elektromotor, generátor a rozdeľovač sú umiestnené v kompaktnom kryte prevodovky vo veľkosti konvenčnej prevodovky.

Mazda2
Foto: Mazda
Veľmi slušný trojvalec

Plne hybridná pohonná jednotka modelu Mazda2 Hybrid vyvinie celkový systémový výkon 85 kW/116 koní. To znamená
plynule zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 9,7 sekundy a maximálnu rýchlosť 175 km/h. Spotreba paliva v kombinovanom cykle WLTP je len 3,8 l/100 km a emisie CO2 dosahujú len 87 g/km. Mazda2 Hybrid pracujúca v režime EV neprodukuje žiadne emisie CO2, NOx a pevných častíc.

Platforma modelu Mazda2 Hybrid prispieva k výrazne nízkej hladine hluku a vibrácií a ponúka cestujúcim tiché a kultivované prostredie kabíny. Podvozok aj karoséria boli navrhnuté tak, aby znižovali hluk v kabíne, s osobitným zameraním na zvukovú izoláciu palubnej dosky a podlahových panelov. Napriek zvyšovaniu konštrukčnej tuhosti, rozsiahle použitie tesnenia karosérie ešte viac zlepšuje ticho v kabíne.

Mazda2 Hybrid modelového roku 2024 sa do predaja na európskych trhoch dostane vo februári 2024.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokProblémy v raji? Majitelia Porsche nemôžu jazdiť, musia čakať na…
Nasledujúci článokTri štvrtiny nových áut u nás kupujú podnikatelia