Domov News Nissan X-Trail Mountain Rescue vyrazí na lyžiarske svahy

Nissan X-Trail Mountain Rescue vyrazí na lyžiarske svahy

Foto: Nissan

Nissan túto zimu prenesie na európske lyžiarske svahy prednosti svojej technológie e-4ORCE s pohonom všetkých kolies. Za týmto účelom vytvorilo koncepčné vozidlo X-Trail e-4ORCE, ktoré bolo upravené pre potreby horských záchranných služieb.

Úpravy modelu Nissan X-Trail zahŕňajú výmenu kolies za snehové pásy, ktoré poskytujú bezproblémovú trakciu aj na klzkých a strmých lyžiarskych tratiach. Zadné sedadlá boli odstránené, aby uvoľnili miesto inštalácii sedadla pre záchranára a nosidiel, ktoré umožnia prevoz zranených lyžiarov do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia. Zvonku bol pridaný na mieru vyrobený strešný nosič na prepravu evakuačných nosidiel a lopát na sneh. Na strechu bola zabudovaná aj siréna, blikajúca svetelná lišta a silné svetlá, ako aj svetlá na kapote. Širšie blatníky boli integrované tak, aby sa do nich zmestili pásy, zatiaľ čo vpredu bol nárazník prispôsobený na inštaláciu navijaku. Na predný a zadný nárazník
bol pridaný zosilnený ťažný hák a na bočných stranách boli doplnené stupačky, keďže X-Trail jazdí na pásoch položených o 23 cm vyššie ako cestná verzia.

Nissan X-Trail Mountain Rescue
Foto: Nissan

Vývoj a konštrukcia koncepčného vozidla Nissan X-Trail Mountain Rescue boli navrhnuté tak, aby vyzdvihli elektrifikovaný dvojmotorový systém pohonu všetkých kolies e4ORCE, ktorým je X-Trail vybavený. Tento systém sa od tradičných mechanických
systémov odlišuje tým, že dokáže reagovať na zmenu úrovne priľnavosti za 1/10000 sekundy, čo je približne 1000-krát rýchlejšie ako tradičný systém pohonu všetkých kolies, a dokáže individuálne upravovať rozdelenie výkonu na kolesá podľa dostupnej priľnavosti.

Nissan X-Trail Mountain Rescue
Foto: Nissan
Radary na svahoch

Nissan X-Trail Mountain Rescue podporuje kampaň v piatich európskych lyžiarskych strediskách pod heslom “Jazdite zodpovedne”. Nissan bude propagovať zdvorilú etiketu na svahu umiestnením digitálnych značiek, ktoré vyzývajú lyžiarov a snowboardistov, aby spomalili v miestach, kde sa stretávajú rôzne zjazdovky a znížili tak riziko vzájomnej kolízie. Podobne ako radary na ceste, ktoré zobrazujú rýchlosť vozidla, budú radary monitorovať rýchlosť blížiacich sa lyžiarov a zobrazovať nápisy “Ďakujem” pre tých, ktorí sa blížia ohľaduplnou rýchlosťou, alebo “Spomaľte”, ak sa ich rýchlosť vyhodnotí ako nadmerná. X-Trail Mountain Rescue bude vystavený v sklenenej schránke v talianskom lyžiarskom stredisku Cervinia.

https://youtu.be/M-kEJcd2hFw?feature=shared

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTri štvrtiny nových áut u nás kupujú podnikatelia
Nasledujúci článokMansory BMW XM – môže to byť ešte horšie?