Domov News Škoda Felicia ožila pod rukami 15-ročného dizajnéra

Škoda Felicia ožila pod rukami 15-ročného dizajnéra

Zdroj: Daniel Novák

Škoda Felicia priniesla v 90. rokoch aj na prelome tisícročí mladoboleslavskej značke Škoda veľké predajné úspechy. Tentokrát však bude reč o prvej, pôvodnej Felicii. Originálny kabriolet plný elegancie robil radosť majiteľom ešte na konci 50. a počas 60. rokov minulého storočia. A viacero fanúšikov tejto klasiky by sa rozhodne potešilo, keby automobilka na tento model niečím novým nadviazala.

Šanca, že sa pôvodná Škoda Felicia vráti, je v podstate nulová. Aktuálne totiž v stratégii značky rozhodne nehrá prím štýlový kabriolet. Súčasná doba skôr praje iným typom áut, ako napríklad SUV či mestským crossoverom. To však neznamená, že pôvodná Felicia z 50. rokov nemôže poslúžiť ako inšpirácia pre vznik niečoho nového a unikátneho. Felicia rozhodne nesie status legendy, a preto by si zaslúžila minimálne duchovného dizajnového zástupcu.

Zdroj: Daniel Novák
Mladá dizajnová nádej

V Česku žije talentovaný, stále iba 15-ročný dizajnér Daniel Novák, ktorý priniesol svoju predstavu nástupcu legendárnej Felicie. Nesie odkaz minulosti, ale je odetá do moderného dizajnu. Dá sa povedať, že inšpirácia tohto mladého dizajnéra nezostala iba v spomínanej Felicii, ale aj v unikátnom modeli Škoda 1100 OHC. Táto legenda pochádza zhruba z rovnakých čias ako Felicia.

Škoda Felicia
Zdroj: Daniel Novák

A tak vznikol koncept v dvoch prevedeniach. Jeden konzervatívnejší a druhý agresívnejší a zároveň súčasnejší, aj preto dostal názov GT. Model GT dostal zaujímavú líniu, ktorá sa nesie celým automobilom a začína už na prednej maske. Na automobile možno vidieť zaujímavé prvky, ktoré poznáme aj z dnešných Škodoviek.

Škoda Felicia
Zdroj: Daniel Novák
Snívajte za bdela

Je evidentné, že niektoré prvky nesú jasný odkaz na minulé legendy. Sem patria napríklad predné svetlá. Čo sa týka interiéru, tam jasne vidíme dizajnový jazyk budúcnosti. Zároveň však nesie prvky minimalizmu a jednoduchosti. Nesmie chýbať digitálny prístrojový štít, zaujímavý tvar volantu či tri tlačidlá na stredovej konzole, pripomínajúce interiérový dizajn v nových modeloch Škoda. Tento dizajnový kúsok s najväčšou pravdepodobnosťou zostane len v roli konceptu, avšak snívať nie je zakázané. Možno sa raz dočkáme.

Škoda Felicia
Zdroj: Daniel Novák

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hodnotení 50

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJGaraz.cz
Predchádzajúci článokNajpredávanejším autom Európy je elektromobil. Americký
Nasledujúci článokChata Župkov je dokonalá pre rodiny s deťmi

2 COMMENTS

  1. Bruh, tento článok je vtip, design nemá nič spoločné s feldou okrem disponovania 4 kolesami a motorom, ako basically každé auto.

Comments are closed.