Domov News Lamborghini Revuelto je predajný trhák, čaká sa naň roky

Lamborghini Revuelto je predajný trhák, čaká sa naň roky

Foto: Lamborghini

Lamborghini Revuelto sa teší ohromnej popularite. Novinka je vypredaná na ďalšie takmer tri roky.  

Aventador patrí medzi ikony moderných superšportov. Dlhoročná vlajková loď talianskej automobilky je navyše aj jedným z najúspešnejších modelov Lamborghini všetkých čias. Za zhruba dvanásť rokov jeho produkcie totiž značka predala takmer 12-tísic kusov. Ohlásený koniec výroby v roku 2022 tak rozosmutnel nejedného fanúšika. Taliani však neotáľali a nástupcu v podobe Lamborghini Revuelto predstavili už v marci 2023. A ako sa ukazuje, rozhodne s ním nespravili krok vedľa.

Lamborghini Revuelto
Foto: Lamborghini
Knihy objednávok sú plné

Prvé exempláre nového modelu dorazili k zákazníkom už koncom minulého roka. Dodávky však budú bežať na plné obrátky až desiatky nasledujúcich mesiacov. Predstavitelia značky totiž potvrdili enormný záujem o svoju novinku, a to až taký, že Revuelto je vypredané prakticky do konca roka 2026. Ak si ho teda objednáte teraz, dostanete ho až za takmer tri roky.

Lamborghini dosiahlo v minulom roku svoj predajný rekord, kedy zákazníkom predali viac než 10-tisíc svojich vozidiel. Svoj podiel na tom má práve aj Revuelto. A to napriek tomu, že automobilka v súčasnosti predáva len jeho základnú verziu. Rôzne špeciálne edície a ostrejšie varianty prídu až v neskoršej fáze jeho životného cyklu, po vzore Aventadoru. V jeho prípade prišla napríklad hardcore verzia SVJ až po siedmich rokoch od jeho debutu. Niečo obdobné nás pravdepodobne čaká aj s Revueltom.

Lamborghini Revuelto
Foto: Lamborghini
Urus ako bestseller

Hybridná novinka s motorom V12 má byť pre Lamborghini kľúčová aj v otázke rastu na viacerých pre značku dôležitých trhoch. Tým najväčším sú pre Talianov Spojené štáty americké, no mimoriadne je pre nich významné aj Nemecko a Čína. Veľké nádeje automobilky však stále stoja aj na pleciach SUV Urus, ktoré bolo v minulom roku vôbec najpredávanejším modelom značky. Celkovo vyrobili už viac než 25-tisíc kusov a Urus tak patrí k absolútnym bestsellerom. Napriek debutu v roku 2014 si vysokú popularitu stále udržiava aj Huracán, ktorý sa v 2023 stal druhým najpredávanejším modelom Lamborghini.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJLamborghini
Predchádzajúci článokChata Župkov je dokonalá pre rodiny s deťmi
Nasledujúci článokSpoznajte finalistov ankety Auto Roka Slovensko 2024 NAŽIVO