Domov News Volkswagen ID.7 vstúpil na slovenský trh, láka na obrovskú zľavu

Volkswagen ID.7 vstúpil na slovenský trh, láka na obrovskú zľavu

Foto: Volkswagen

Dlho očakávaný elektromobil vhodný aj na diaľničné cestovanie konečne oficiálne vstúpil na slovenský trh. O koľko je drahší ako ID.5, s ktorým zdieľa techniku pohonu?

Volkswagen ID.7 je prvým globálnym elektromobilom koncernu vo vyššej strednej triede. Je postavený na platforme MEB s novou, vysoko efektívnou generáciou pohonu. S výkonom 210 kW (286 k) a krútiacim momentom 545 Nm je to najvýkonnejší elektromotor s najvyšším krútiacim momentom, aký bol zatiaľ použitý v modeli radu ID. Pohonná jednotka s interným označením APP550 disponujúca maximálnym výkonom 210 kW (286 k) a krútiacim momentom 545 Nm bola vyvinutá v nemeckom Kasseli a tam sa aj vyrába. Okrem aerodynamického tvaru, efektívnej prevádzky a veľkej kapacity batérie predurčuje ID.7 na dlhé cestovanie aj maximálne nabíjanie s výkonom do 175 kW.

Automobil tak bude možné nabiť z 5 na 80 % za približne 28 minút. Dojazd v zmysle normovaného cyklu WLTP udáva hodnotu 621 km, čo pri 77 kWh využiteľnej kapacite batérie znamená priemernú spotrebu energie do 13 kWh. Aká bude skutočná spotreba energie v reálnych podmienkach nám prezradí až redakčný test. Volkswagen ID.7 s týmto pohonom zrýchli z 0 na 100 km/h za 6,5 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 180 km/h.

V priebehu roka 2024 by do ponuky mala pribudnúť aj verzia Pro S s batériou o kapacite 86 kWh. To už by dojazd VW ID.7 mal atakovať hranicu 700 km. Jej cena ani presný termín príchodu na trh však zatiaľ nie sú známe.

Volkswagen ID.7 zadné svetlá
Foto: Volkswagen
Štandardná výbava

Základná cena verzie VW ID.7 Pro, ktorá bude v ponuke od marca, je po zľave 51.490 eur. Štandardnou výbavou modelu Pro je 11 kW palubná AC nabíjačka a maximálny DC nabíjací výkon 175 kW. Čo sa týka pasívnej bezpečnosti, cestujúcich vo vozidle ochráni 9 airbagov. Okrem povinných aktívnych bezpečnostných prvkov, ktoré od každého výrobcu vyžadujú predpisy Európskej únie, je vozidlo štandardne vybavené systémom Side Assist s asistentom zmeny jazdného pruhu, senzorom mŕtveho uhla, monitoringom okolia pri cúvaní a asistentom na bezpečné opustenie vozidla. Základom je tiež automatické ovládanie diaľkových svetiel, systém rozpoznávania dopravných značiek, head-up displej s rozšírenou realitou, 15-palcový centrálny displej multimediálneho systému s 9 reproduktormi, štvorica USB-C portov, bezdrôtové pripojenie telefónu cez AndroidAuto alebo Apple CarPlay, predné i zadné parkovacie senzory, zadná parkovacia kamera, adaptívny tempomat, automatická 2-zónová klimatizácia či vyhrievanie predných sedadiel.

Volkswagen ID.7 interiér
Foto: Volkswagen
Limited za zvýhodnenú cenu

Čo sa týka exteriérového vzhľadu, štandardne bude Volkswagen ID.7 Pro vybavený dvojfarebným lakovaním karosérie s čiernou strechou a čiernymi spätnými zrkadlami a 19-palcovými diskami kolies. V úvode predaja bude však zaujímavejšou ponukou variant ID.7 Pro Limited s výbavou v hodnote 9.340 € zdarma. Cena tejto verzie je tak stanovená v akcii na sumu 53.490 €, no okrem vyššie spomínanej výbavy obsahuje ďalej napríklad elektricky nastaviteľné (s pamäťou) predné sedadlá ergoActive s nastaviteľnou dĺžkou sedáka a elektricky nastaviteľnými bedrovými opierkami, ambientným osvetlením s možnosťou výberu z 30 farieb, LED Matrix adaptívne svetlomety IQ. Light s podsvietenou líniou medzi prednými svetlometmi, LED zadné svetlá s dynamickými smerovkami, elektrické bezdotykové otváranie a zatváranie dverí batožinového priestoru, zatmavenie zadných okien, 360-stupňový automatický parkovací systém, automatickú 3-zónovú klimatizáciu, vyhrievanie volantu i čelného skla či bezdrôtové nabíjanie telefónu.

Volkswagen ID.7 batožinový priestor
Foto: Volkswagen

V položkách príplatkovej výbavy sa objavujú napríklad audiosystém Harman Kardon s výkonom 700 W, adaptívne pruženie DCC s elektronicky nastaviteľnými tlmičmi, progresívne riadenie, panoramatická strecha, tepelné čerpadlo či 20-palcové disky kolies. VW poskytuje záruku na batériu 8 rokov/160.000 km. Ak chceme cenovú politiku ID.7 porovnať s rozmerovo menším modelom ID.5, ktorý však používa pohon s rovnakým výkonom, tak ten sa aktuálne predáva za sumu 48.390 €.

Foto: Volkswagen

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 24

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSpoznajte finalistov ankety Auto Roka Slovensko 2024 NAŽIVO
Nasledujúci článokObľúbený crossover zlacnel o 10.000 €, v “plnke” ho dostanete za skvelú cenu