iRodina BMW sa pomaly, ale isto rozrastá. Po modeloch i3 a i8 prichádza rad na model s označením BMW i4. Ten sa bude vyrábať v priamom srdci automobilky, teda v Mníchove. Podľa aktuálnych informácií by mohlo nahradiť súčasné BMW 4 Gran Coupé.

BMW i4 bude s najväčšou pravdepodobnosťou v mnohom vychádzať z konceptu BMW iVision Dynamics predstaveného na frankfurtskom autosalóne v roku 2017.

Z 0-100 km/h by sa BMW i4 malo dostať za menej ako 4 sekundy a maximálna rýchlosť by mala dosiahnuť 200 km/h. Vedenie BMW sa takisto nechalo počuť, že týmto modelom by mali zaútočiť hlavne na americký Tesla Model S. Výkonný riaditeľ a šéf manažmentu pre BMW, Harald Krüger, dokonca odvážne tvrdí, že s piatou generáciou technológie eDrive by niektoré vozidlá mohli na jedno nabitie prejsť 550 – 700 kilometrov na čisto elektrický režim. No a BMW i4 by malo byť práve jedným z tých modelov.

Dizajn BMW i4 zatiaľ známy nie je, hovorí sa však, že by sa veľmi nemal odlišovať od spomínaného konceptu BMW iVision Dynamics. Za seba musím povedať, že ak by sa tak stalo, bol by som veľmi rád. Vozidlo na fotografiách vyzerá vynikajúco a som si istý, že naživo bude ešte krajšie. Nechýbajú ostré hrany striedajúce sa s uhladeným dizajnom, obrovské „obličky“ charakteristické pre značku BMW, štíhle a dravé svetlomety, krásne elektróny, skryté kľučky dverí a takisto nemôžeme zabudnúť na efektnú panoramatickú strechu.

BMW sa netají tým, že do roku 2025 chce mať vo svojom portfóliu až 25 elektrifikovaných vozidiel, z toho 12 čistokrvných elektromobilov. Nechajme sa teda prekvapiť, kedy uvidíme BMW i4 na našich cestách. Isté však je, že to bude až po roku 2020, pretože ešte pred uvedením BMW i4 na trh, chce BMW poslať do sveta svoj nedávno predstavený model BMW iX3 (elektrifikovaná X3).

Dovtedy si však nenechajte ujsť ďalšie novinky zo sveta automobilového priemyslu a sledujte náš web aj naďalej!

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW X7 na prvých fotografiách. Vyzerá to na poriadne ostré SUV!
Nasledujúci článokTEST SEAT Arona 1.0 TSI, je nabitá technológiami!