Domov News Dacia modernizuje. Zvýšila hlavne bezpečnosť

Dacia modernizuje. Zvýšila hlavne bezpečnosť

Foto: Dacia

Rumunská automobilka inovovala hneď trojicu modelov. Dacia Sandero, Logan a Jogger omladli, ale hlavne sú teraz bezpečnejšie.

Rumunská automobilka sa na európskom trhu teší veľkej obľube. Dacia Sandero dokonca obsadila druhú priečku v predaji nových automobilov v Európe. Na poli súkromných zákazníkov s počtom 235 893 predaných kusov dokonca dominuje. Zaslúžila si tak facelift a spolu s ňou sa dočkali aj súrodenci Jogger a Logan. Drobné estetické a praktické zmeny zatienil nárast bezpečnosti.

Dacia Sandero
Foto: Dacia
Global Safety Regulation

Za facelift obľúbenej trojice modelov vďačíme najme bezpečnostnej norme EÚ s názvom GSR II. Táto norma vstúpi do platnosti už v priebehu tohto kalendárneho roka. Novinky tak dostali balíček štandardných bezpečnostných prvkov. Medzi nimi sú napríklad zariadenia na zaznamenávanie dát pri dopravných nehodách, rozpoznávanie dopravných značiek, spolu s upozorňovaním pri prekročení maximálnej povolenej rýchlosti. Nechýba systém na varovanie pred opustením jazdného pruhu, aktívny asistent pre jazdu v pruhu alebo upozornenie na únavu vodiča. Zoznam bezpečnostných prvkov nekončí ani zadnými parkovacími senzormi alebo svetelným a dažďovým senzorom. Faceliftovaná trojica prichádza aj s pokročilým systémom núdzového brzdenia a signalizácie núdzového zastavenia. Dokonca novinky disponujú aj prípravou na tzv. alkoholový imobilizér.

Dacia Jogger
Foto: Dacia
Decentné omladenie

Dacia Sandero, Logan aj Joger prichádzajú s novým dizajnom diskov kolies, pričom terénne verzie Stepway dostali nový metalický lak Safari. Šedý metalický lak Shiste a zelený Cèdre sú teraz sprístupnené pre všetky modely a výbavy. Mierna modernizácia priniesla hybridnej verzii modelu Jogger 7-palcový prístrojový štít, ktorý už poznáme z tretej generácie modelu Duster. Hybrid taktiež obdržal systém E-Save, pomocou ktorého nastavíte cieľovú hodnotu nabitia trakčného akumulátora. Výsledkom je úspora dostatočnej energie pre neskoršiu časť vašej trasy. Modely Jogger a Sandero Stepway Expression sú vybavené novou samolepkou. Tá je umiestnená na oboch predných dverách pod vonkajšími spätnými zrkadlami. Nálepka obsahuje logo Dacia a GPS súradnice zodpovedajúce polohe známej rumunskej cesty Transfăgărășan.

Foto: Dacia

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Dacia
Predchádzajúci článokPrichádza raketa od Brabusu. Má 1000 koní
Nasledujúci článokMG4 s výkonom 435 koní, stojí takmer ako Octavia RS