Tak schválne, čo sa vám v hlave vynorí, keď niekto spomenie Rolls-Royce? Mne sa do úst hrnú slová ako tradícia, luxus, úroveň, konzervatívnosť, výnimočnosť, sila, štýl, zrelosť a takto by som mohol pokračovať. Lenže čo ak ani toto všetko nestačí? Na to je len jedna odpoveď: Rolls-Royce Wraith Luminary!

A v čom sa Wraith Luminary tak odlišuje od svojich súrodencov? Nuž, začal by som hádam úplne od začiatku. Po prvé, jedná sa o limitovanú edíciu 55 kusov a po druhé, viete, čo vlastne znamená slovíčko “luminary”? Ak nie, nevadí, pretože dnes sme tu aj na to, aby sme vám to prezradili.

“Luminary” v preklade z anglického jazyka znamená osobu, ktorá inšpiruje alebo ovplyvňuje ostatných. Najmä niekto významný v určitej sfére. Okrem toho však znamená aj prírodný zdroj svetla, predovšetkým slnko alebo mesiac.

Áno, prvá definícia by mohla sedieť na každý Rolls-Royce. Ale tá druhá, aspoň podľa mňa, v sebe skrýva niečo, čo by sme mohli nájsť iba v Rolls-Royce Wraith Luminary. Čo to podľa vás je?

Exteriér

Wraith Luminary prichádza s novovytvoreným exteriérovým lakom Sunburst Grey, ktorý je inšpirovaný opojným odtieňom zlatistých lúčov slnka za súmraku. Plochý sivý odtieň ožíva dotykom slnka a jeho bohatých, do medena sfarbených tónov vyžarujúcich hlboko emocionálnu hrejivosť. Čo poviete, v týchto slovách by sme čo to z definície slova “luminary” nájsť mohli! Keď sa pozrieme na fotografie, iba sa v tom utvrdíme.

Interiér

Poďme však hľadať svetlo, slnko alebo mesiac aj vo vnútri Rolls-Royce Wraith Luminary! Ako prvé Vás zaujme dvojfarebné prevedenie sedadiel. Vpredu svetlé, vzadu tmavé. Kokpit Wraith Luminary je obložený kožou vo farbe Saddlery Tan, ale antracitový odtieň kože na zadných sedadlách vytvára kontrast, ktorý zvýrazňuje prominentné postavenie vodiča. Tento kontrast je harmonicky prepojený aj dvojfarebným vyhotovením volantu. Aj to by mohlo symbolizovať slnko a mesiac.

Okrem toho, ak sa pozriete nad seba, nečaká Vás tam už “len” strop posiaty hviezdami tak, ako to je aj u iných kolegov z portfólia značky. Rolls-Royce Wraith Luminary má pre Vás prichystanú ďalšiu pastvu pre oči v podobe žiarivých meteoritov. Vzácne hviezdnaté čalúnenie stropu Rolls-Royce, ručne tkaná konfigurácia 1340 optických vlákien, ktoré pôsobia ako rozžiarená nočná obloha, prichádza s ešte odvážnejším krokom – zakomponovanými meteorickými zábleskami, čarovnou hrou svetiel, ktorá vyvolá obdiv a úžas cestujúcich vo vozidle. Konfigurácia tohto skvostu trvá takmer 20 hodín. Osem „meteoritov“ náhodne vystreľuje hlavne ponad predné sedadlá, čo symbolizuje vnútornú energiu samotného majiteľa modelu Wraith.

Asi nemusíme pripomínať, že všetko v interiéri je ručná práca a použité materiály sú momentálne tie najkvalitnejšie na trhu. Novinkou je napríklad použitie dubového dreva Tudor Oak pochádzajúceho z českých lesov, ktoré je po prvýkrát osvetlené. Svetlo 176 LED diód prechádza rafinovane perforovaným dizajnom jedinečnej dyhy Tudor Oak a vytvára hypnotizujúci vzor, pripomínajúci chvost meteoritu, ktorý je na dosah jediným stlačením tlačidla.

Progresívnym krokom je použitie ručne tkanej štruktúry z nehrdzavejúcej ocele, čo je veľmi súčasná a inovatívna nová technika v luxusnom remeselníctve. Nachádza sa na tuneli prevodovky a dverových priehradkách, čím vytvára kontrast s drevom Tudor Oak a kožou Saddlery Tan.

Tak, toto boli hlavné vychytávky tejto špeciálnej limitovanej edície a my sme si istí, že sa v nej skrýva ešte oveľa viac. Skladáme klobúk dolu pred konštruktérmi a dizajnérmi, ktorým sa podarilo z výnimočného spraviť ešte výnimočnejšie. Darmo, Rolls-Royce bol, je a aj bude akoby z iného vesmíru.

A čo si o tomto unikáte myslíte vy? Neváhajte a vyjadrite sa. Budeme vďační za každý názor a tešíme sa na diskusiu!

Zdroje:bmw/startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSmrteľná nehoda: Zrážku s Nissanom GT-R neprežil vodič Audi A6 Allroad
Nasledujúci článokNaftových motorov sa viac v obľúbenom modeli Volvo S60 nedočkáme!