Tretí variant populárneho crossoveru bude najnovšie ponúkať dva akumulátory. Kia Niro na elektrický pohon bude najrýchlejšia z modelového radu.

O tom, že Kia Niro má prísť v rozličných pohonných sústavách počúvame už od začiatku minulého roka. Konkurent v podaní Hyundaiu Ioniq momentálne ponúka tri motorické vyhotovenia. Kórejský crossover však svojho konkurenta už čoskoro dorovná. Najprv bol na trh uvedený hybrid a minulý rok bol doplnený o variant PHEV. Teraz je na rade model, ktorý bude jazdiť čisto na elektrický pohon. Kedy však dôjde do predaja?

Kórejci spomínali druhý polrok tohto roku. V týchto dňoch na trh prichádza tretí variant Kia Niro, ktorý bol oficiálne predstavený v Pusane. Na kórejskom trhu by sa tento model mal objaviť už koncom tohto roka. Následne na to sa ukáže aj na európskom trhu. O cene sa zatiaľ mlčí, no do obchodov by mal doraziť v zimných mesiacoch alebo na jar.

Elektrická verzia Kia Niro sa ukazuje s prepracovanejším dizajnom prednej masky, vozidlo je poháňané elektromotorom s výkonom 150 kW / 204 koní a maximálnym krútiacim momentom 395 N.m. Z pokoja na hranicu 100 km/h toto čisto elektrické vozidlo akceleruje v priebehu 7,8 sekundy. Jedná sa teda o najrýchlejšieho člena z modelového radu. Zaujímavo je vyriešené aj umiestnenie batérie a v batožinovom priestore máte k dispozícií 451 litrov.

Nezaujal tak kufor ako interiér, ktorý prešiel zopár úpravami. Okrem odlišného označenia, modrej podtlače, či tlačidla slúžiaceho na štartovanie išlo najmä o stredový tunel. Ten je oproti ostatným verziám prepracovanejší. Tak ako Ioniq aj Niro disponuje špecifickým modulom tlačidiel a ovládaním prevodovky.

Pre Niro budú ponúkané dva odlišné lítio-polymérové akumulátory. Ten vďaka svojej kapacite 39,2 kWh bude mať maximálny dojazd 300 kilometrov. Lepšie vybavený model s kapacitou 64 kWh článkami prejde na jedno nabitie viac ako 450 km. Kórejská automobilka uvádza aj fakt, že rýchlonabíjačka dokáže za necelú hodinu (54 minút) doplniť až 80% elektriny.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMovies & Wheels: K.I.T.T. – inteligentný ochranca zákona
Nasledujúci článokNissan GT-R R35 – nový ,,darček“ pre japonský policajný zbor