Len pred pár dňami sme informovali o uniknutých fotografiách novej Škody Kodiaq GT, ktorá má byť určená primárne pre čínsky trh. Či s dostane aj k nám, je zatiaľ otázne. Dnes tu je ale ďalšia novinka od VW Group a znova primárne pre čínsky trh – SUV s názvom Tayron.

Volkswagen na konci marca predstavil okrem nového Touaregu aj koncept, ktorý dostal názov VW Advanced Mid-Size SUV. Podľa aktuálne uniknutých fotografií z najľudnatejšej krajiny sveta zisťujeme, že sa koncept pretavil do produkčnej podoby. A bol pokrstený na meno Tayron.

Uniknuté fotografie sa najprv objavili v databáze čínskeho ministerstva priemyslu a informačných technológií a odtiaľ sa dostali na internet. Nový Tayron, ktorý je zameraný najmä na mladšiu klientelu na čínskom trhu, je postavený na modulárnej platforme MQB. V modelovom rade zaujme miesto medzi Volkswagenom Tiguanom a Tiguanom Allspace, ktorý v Číne poznajú pod označením Tiguan L.

Nový Tayron má na dĺžku meriať 4.589 milimetrov, široký bude 1.860 milimetrov a vysoký 1.660 milimetrov. Rázvor Tayrona má dosiahnuť 2.731 mm. Pre porovnanie, Tiguan Allspace je dlhý 4.712 milimetrov, široký 1.839 milimetrov a vysoký 1.673 milimetrov. Rázvor je dlhší o 6 centimetrov.  Čo sa týka dizajnu, pripomína skôr nový Touareg ako menší T-Roc. Hlavne zadná časť nezakrýva svoju príbuznosť s veľkým a podareným Touaregom.

Na čínskom trhu bude dostupný len so zážihovými motormi. Ako inak, pôjde o dvojlitrový preplňovaný štvorvalec naladený na výkon 137 kW (186 k), respektíve 162 kW (220 k). Jedinou voľbou bude tiež sedemstupňová dvojspojková automatická prevodovka, ktorú vo Volkswagene nazývajú DSG. Štandardne bude poháňaná predná náprava, za príplatok bude aj štvorkolka.

Kým Škoda Kodiaq GT a Volkswagen Tayron sú nateraz prímarne určené pre čínsky trh, ich expanzia na starý kontinent nie je úplne vylúčená. Šéf technického vývoja Volkswagenu Frank Welsch vyhlásil, že „ide o silné SUV“. Dodal, že automobilka aktuálne prejednáva možnosť predávať ho aj v iných krajinách“.

Zdroje: Auto.czautoblog.mdstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPredný pohon, zadný pohon, alebo 4×4? Prečo predokolky vládnu svetom
Nasledujúci článokFrancúzsky prezident dostane novú limuzínu! Expresívne DS 8 príde ešte tento rok