Offroad a rýchle auto? To je spojenie dvoch svetov, ktoré predstavuje spoločnosť Race! Ich najnovší počin Audi RS6 Avant stojí rozhodne za to!

Každý kontinent má svoju modlu tuningu. V našich končinách je to prevažne Nemecko a v tesnom závese je Poľsko. Za “veľkou mlákou” sa o slovo hlási spoločnosť Race! Tá sa prevažne orientuje na Ingolstadtskú automobilku Audi. Nefigurujú však v USA, ale v Južnej Afrike. Spoločnosť Race! si najnovšie vzala do parády superrýchly kombík RS6 Avant.

Bodykit môže pripomínať ten z DTM verzie. Opak je však pravdou, Race! preberá bodykit od DarwinPro, airboxy od firmy AWE Tuning, výfukové potrubie zabezpečila spoločnosť Armytrix Automotive. Tlmiče sú od H&R a kolesá od známej firmy ADV.1.

Bojíte sa však zombie apokalypsy, či sa chcete len cítiť v bezpečí? Tento wide-body model má rozšírenú karosériu, čo môžeme vidieť hlavne na blatníkoch. Celá karoséria je pokrytá matnou vojenskou “khaki” farbou. Čierne kolesá sú od starej známej firmy ADV.1 a sú obuté do pneumatík Perelli P Zero. Ak by ste tomu neverili, dopomôžu vám červené nápisy na pneumatikách. Tento nápis robí pekný kontrast k samotnej farbe vozidla. Čierne vstupy na vzduch sú naopak tmavé, aby korešpondovali s drsným vojenským vzhľadom.

Pod kapotou sa zmeny neudiali, a tak tam sídli 4,0-litrový osemvalec doplnený o dvojicu turbodúchadiel s brutálnym výkonom 445 kW (605 koní) a maximálnym krútiacim momentom 750 Nm. Načo je však zvýšený výkon v už tak masívnom aute? Do terénu však s týmto autom neodporúčame jazdiť, keďže je doslova prilepené k zemi a možno by sme ani neodporúčali jazdiť s ním po nespevnených cestách, či piesočných dunách. Keby sa teda rozhodla byť svetová apokalypsa, zrejme by ste ďaleko nedošli…

Aby sme však nezabudli. Na streche sa nachádza mohutný nosič, ktorý Vám dokáže pomôcť, ak by sa predsa len vo svete niečo prihodilo. RS6-tka je praktická sama o sebe, ale sami dobre viete, že do auta jednoducho nevopcháte všetko čo potrebujete. V prípade večnej tmy Vám poslúži štvorica veľkých žltých svetiel, ktoré sú samozrejme diódové.

Zdroje: Facebook / startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarscoops.com
Predchádzajúci článokAudi oslávi 20. výročie športového modelu TT faceliftom
Nasledujúci článokPozývame ťa na German Cars Meeting do Čuňova!