Súdiť sa tak dá na základe fotografií na ktorých, je zachytené Audi A3. Výrazná šesť-uholníková plocha posiata  šesť-uholníkmi („včelím plastom“). Oproti aktuálnej generácií dosť narástla. Pod kamuflážou si kľudne môžeme domyslieť chrómové lišty. V tom prípade to bude pôsobiť naozaj masívne. „Átrojka“ dáva najavo, že bude zasa o niečo dospelejším autom.

Svetlá sú strohejšie a hranatejšie, po vzore nomenklatúrne vyšších modelov. Nad zadným oknom máme možnosť vidieť decentné „lízatko“, ide zrejme o verziu v pakete S line. Z profilu auto vyzerá veľmi podobne ako terajší model. Avšak ide o testovaciu verziu modelu, ktoré vo finálnej podobe na ceste uvidíme najskôr v roku 2020.
Audi chystá zmeny v rámci ponúkaných variant. Majú v pláne zahrnúť do ponuky len Sportback a sedan. Kabrioletu a trojdverovej verzie sa teda nedočkáme. Avšak v motorovej oblasti bude z čoho vyberať. Audi A3 v základnom prevedení bude poháňaná litrovým, trojvalcovým turbomotorom. Výkon bude naladený na 115 konských síl, štandardne ako v ostatných koncernových modeloch.

Za zmienku stojí nový agregát, ktorý  pravde podobne u nás bude zastúpený najčastejšie. Pôjde o úplne novú pohonnú jednotku 1.5 TDI, ktorá sa nám však predstaví pred príchodom Audi A3. Mala by ho dostať nová generácia Volkswagenu Golf. Ide o agregát naladený na rôzne výkonnostné úrovne v rozpätí okolo sto konských síl. Najobjemnejší motor aký si budeme môcť nakonfigurovať je samozrejme „dvojliter“. Jeho výkon bude okolo 200 konských síl, nezávisle na tom, na aké bude palivo. Agregát TFSI v  modele S3 bude zrejme už dopovaný elektromotorom. Výkon by poľahky mohol vystreliť na 350 koní, uvidíme.

Ako je v koncerne zvykom od debutu v roku 2012, aj tento nový kompakt od audi bude na platforme MQB. V dnešnej dobe tak všetky nové modely ako Octavia, Leon či Golf zdieľajú rovnakú platformu. Bude tomu tak aj v prípade budúcej generácie audi A3. Dúfame, že by sa mohla objaviť v roku 2019 vo Frankfurte.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJtopspeed.com
Predchádzajúci článokBMW Z4 – uniknuté snímky prichádzajúcej novinky.
Nasledujúci článokGerman Cars Meeting – najväčší zraz nemeckých automobiliek otvoril svoje brány už štvrtý krát.