Leto sa síce blíži ku koncu, ale to nič nemení na tom, že na predstavenie roadsteru je neskoro. Letná novinka s otvorenou strechou, BMW Z4 sa má svetu predstaviť ešte tento mesiac, no po internete už kolujú jej fotky.

Premiéra dlhoočakávaného kabria BMW Z4, ktoré bude zdielať svoju technológiu s Toyotou Supra, sa nezadržateľne blíži. Roadster Z4 sa má svetu ukázať na kalifornských doskách v Pebble Beach. Táto výstava sa koná koncom mesiaca, no bavori vzhľad novinky neutajili dostatočne a tesne pred premiérou unikli na internet snímky, ktoré poukazujú ako bude automobil vyzerať.

Fotografie takmer identicky potvrdzujú uniknuté konceptové snímky automobilu z čoho môžeme súdiť, že novinka bude vyzerať skoro totožne ako jeho predobraz, koncept Z4, ktorý bol predstavený už minulý rok na rovnakom mieste. Zaujímavé retro motívy BMW môžeme vidieť na prednej časti, hlavne na širokých ľadvinkách masky chladiča.

Ak to porovnáme s konceptom, vyladených bolo zopár detialov. Automobil už nepôsobí tak agresívne, konvenčné vonkajšie spätné zrkadlá. Zmenou prešli taktiež zadné svetlomety, no za sedadlami sa už nenachádzajú ochranné oblúky.

Na fotografiách, ktoré obleteli svet sa model prezentuje zrejme v druhej najvýkonnejšej verzii Z4 M40i. Automobilka potvrdila, že práve toto označenie bude najvýkonnejšie prevedenie modelu, nakoľko príchod legendárneho modelu Z4 M zatiaľ nie je istý. Z4 tak bude poháňaná preplňovaným šesťvalcom s objemom 3,0 litra a bude disponovať výkonom 265 kW. Ide teda o rovnaký motor aký sa nachádza v modely X3 M40i.

Samozrejmosťou u Z4 M40i bude aj znížený podvozok s elektronicky riadenými tlmičmi, nanovo vyvinutá predná náprava alebo elektricky riadená uzávierka zadného diferenciálu. O spoľahlivé zastavenie sa postará ///M sada športových bŕzd.

Okrem iného, BMW Z4 s označením modelovej rady G29 bude dostupné aj s benzínovým dvojlitrom Z4 sDrive30i.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoblog.com
Predchádzajúci článokPripravte sa, najväčšie dopravné obmedzenia na D1 medzi Sencom a Bratislavou!
Nasledujúci článokNasledujúca generácia Audi A3 sa ponesie v duchu väčších súrodencov