Domov Lifestyle Hyundai má jasnú predstavu divízie N, príde kompletná paleta modelov!

Hyundai má jasnú predstavu divízie N, príde kompletná paleta modelov!

Divízia Hyundai N prináša výkonné a športovo ladené vozidlá, ktoré poskytujú skvelý zážitok z jazdy a sú vhodné na každodenné používanie, rekreačné alebo víkendové. Ale aj pre jazdu na pretekárskej trati.

Thomas Schemera a Albert Biermann

zástupcovia Hyundai Motor Europe, predstavili filozofiu a víziu značky Hyundai ‘N’. Na okruhu Nürburgring v Nemecku. Ich filozofia bude spočívať vo vytváraní vysoko výkonných vozidiel, ktoré budú dosahovať vysokú dynamickú úroveň, ale súčasne budú praktické aj na každodenné používanie. „Modely i30 N, Veloster N a i30 Fastback N majú rovnaké výkonnostné gény a výrazný charakter,“ povedal Thomas Schemera, člen predstavenstva Hyundai Motor Europe a riaditeľ divízie vysoko výkonných vozidiel a motoršportu. „Sú vybavené sofistikovanou technológiou a dizajnovými prvkami. My v Hyundai vždy prijímame nové výzvy a skúšame rôzne veci, aby sme priniesli prelomové zážitky našim zákazníkom. Nechceme len robiť autá, chceme vytvárať emócie, pocity a túžby.“

Divízia N

Reputácia divízie Hyundai N majú základy v motoršporte. Od svojej premiéry v roku 2015 modely N dosahujú najvyššiu výkonnostnú úroveň. Úspešne štartujú na majstrovstvách sveta v automobilových súťažiach FIA World Rally Championship, v seriáli pretekov Nürburgring VLN, na okruhoch TCR International Series, Pirelli World Challenge, ako aj na náročných 24-hodinových vytrvalostných pretekoch na Nürburgringu.

Hyundai i30 Fastback N (2019) Fahrbericht / Test / Review

Označenie ‘N’ vyplýva z dvoch dôležitých prvkov. Jednak okres Namyang v Južnej Kórei, kde je umiestnené globálne výskumné a vývojové centrum koncernu Hyundai a kde sa zrodila značka N. V ďalšom prípade pretekový okruh Nürburgring v Nemecku, na ktorom má Hyundai svoje technické centrum a ktorý využíva na finálne vyladenie modelov N. A súčasne logo ‚N‘ je grafickým prvkom, symbolizujúcim šikanu na pretekárskej trati a tesnú serpentínu.

Fastback a možno aj KONA

Po i30 N a Veloster N sa už v októbri vo svojej svetovej premiére predstaví návštevníkom parížskeho autosalónu tretí model rodiny N, i30 Fastback N. Ktorý skompletizuje prvú fázu uvádzania značky N na trh. Kompletné portfólio modelov s označením N bude obsahovať cestné aj pretekárske automobily. Predaj modelov Hyundai z divízie N už teraz prekonal všetky očakávania. Hyundai i30 Fastback N bude mať premiéru v októbri na parížskom autosalóne. Nieje vylúčené že sa dočkáme aj N-kovej Kony. Šéf divízie N dal konštruktérom totiž príkaz na postavenie testovacej Kony N. Následne sa má v pláne rozhodnúť, či sa ostrý crossover dostane aj do sériovej výroby alebo nie.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠtýlovejší a priestrannejší nástupca BMW 6 Gran Coupe?
Nasledujúci článokMercedes triedy V Maybach Edition – luxus na druhú