Nie je tomu tak dávno kedy BMW oznámilo, že nástupca BMW 6 coupe príde v podobe väčšieho, luxusnejšieho a drahšieho modelu BMW 8 coupe. Mali sme možnosť ho vidieť vo vyhotovení M850i Xdrive. Nejedná sa však o vrcholnú verziu, tá dorazí neskôr v podobe čistokrvného derivátu BMW M8.  

Po dizajnovej stránke nesie línie najnovších generácií moderných modelov značky BMW. Charakteristické ľadvinky sú neprehliadnuteľné, tak isto aj koncovky výfukov po stranách. Mohutná predná kapota naznačuje, že v motorovej časti auta je obrovský potenciál. Interiér a infotainment poznáme napríklad z modelov radu 5 G30 a terajšej vlajkovej lode radu 7 G11.

Ak vás napadla otázka aký model nahradí BWM 6 Gran Coupe. Odpoveď už je na svete, zrejme nie vo finálnej produkčnej podobe, ale zrejme už chýba len doladiť detaily a príde oficiálne odhalenie. Bude sa teda nazývať, ako pravdepodobne očakávate BMW 8 Gran Coupe. Podľa tradície, ak sa to tak dá nazvať Gran bude znamenať zadný pár dverí.

Na špionážnych fotkách môžeme vidieť, že vyfotografovaný model má v prednom nárazníku mohutné otvory ktoré napovedajú, že pravdepodobne pôjde o verziu M850i. Nepriamo to naznačuje  difúzor v spodnej zadnej časti testovacieho modelu, tak isto aj mohutné koncovky výfukov po stranách auta. V priestore kokpitu sa revolúcia nekoná. Letmý pohľad na fotku kde je zachytená časť interiéru, neprezradí nič nové. Display infotainmentu vychádzajúci so stredového tunelu plynule prechádza na vrchol stredu palubnej dosky. Je orientovaný na vodiča, poznáme ho so spomínaných moderných modelov značky BMW.

Určite dáte za pravdu, že už napohľad vidno že po vzore verzie coupe, pôjde o väčšie vozidlo. V porovnaní z predchodcom v podobe BMW 6 Gran Coupe. Nárast rozmerov pocítia hlavne pasažieri sediaci na zadných sedadlách. Priniesla to odlišná dizajnová filozofia, v podobe väčšieho zadného skla, línie zvažujúcej sa strechy. Nová „štvor-dverová“ rada 8 by teda mala naozaj ideálne skombinovať využiteľnosť a šmrncovný dizajn. Na akej cene bude nový model štartovať zatiaľ môžeme len hádať, tak isto či sa objaví verzia z dvanásť-valcom alebo čistokrvná osem valcová vezia M.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÁ JAZDA: Faceliftovaná Škoda Fabia
Nasledujúci článokHyundai má jasnú predstavu divízie N, príde kompletná paleta modelov!