Drift – špecifické odvetvie automobilového športu, ktoré sa v našich končinách žiaľ neteší takej popularite ako iné série, či už WTCC alebo MOTO GP. My Vás však pozývame na driftovú exhibíciu, kde môžete “načuchnúť” k tomu športu a nikdy neviete, možno sa Vám to zapáči.

Driftovanie ako také je riadenie pretáčavého šmyku. Ide o jednen z najmladších motoristických disciplín. Dá sa to považovať za šoférsku techniku, kde umýselne uvediete svoje auto do pretáčavého šmyku čo má neskôr za následok stratu trakcie na zadnej alebo oboch nápravách. Tento pretáčavý šmyk sa neskôr snažíte udržiavať od začiatku až po koniec zákruty.

Táto exhibícia je akýmsi návratom k súťažnej forme a navrátenia driftu na slovenskú scénu. Kategória PRO bola na Slovensku od roku 2009 a pod záštitou SAMŠ (Slovenskej asociácie motorového športu) od roku 2012. Firma Black Engine chce nadviazať na tradíciu driftu, ktorý tu už bol a taktiež zvýšiť povedomie a formu, ktorá sa medzičasom posunula o pár levelov vyššie.

V dňoch 1.9-2.9.2018 sa v paddocku na Pezinskej Babe bude konať exhibícia dvoch odlišných drift kategórií – PRO (profesionáli) a PRO2 (poloprofesionáli). Podpora tejto exhibície rastie každým dňom o čom svedčí aj samotná “oporná palička” od bývalých organizátorov KODS. Black Engine chce udrzať ako technické, tak aj organizačné zázemie na čo najlepšej úrovni a postupom času zvyšovať popularitu, priblížiť tento šport širokej verejnosti a v neposlednom rade zvyšovať rivalitu (samozrejme v dobrom slova zmysle) medzi závodníkmi. Viac informácii ohľadom tejto akcie sa dozviete TU.

 

Zdroj: startstop.sk | ihashtag.eu

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLada Niva VS. Škoda Kodiaq: porovnali sme neporovnateľné!
Nasledujúci článokBMW Z4 M40i First Edition – zatiaľ len ako limitovaná edícia