Ako sme avizovali prednedávnom, nové BMW Z4 sa ukázalo na americkej prehliadke Concours d’Elegance v Pebble Beach. Predstavenie novinky však nieslo v sebe veľa otáznikov.

Nové BMW Z4 je jednou z tohtoročných noviniek mníchovskej automobilky. Celý svet čakal, čo sa z tohto modelu vyvinie, nakoľko išlo o spoluprácu BMW a Toyoty, keďže na rovnakých základoch bude stáť aj legendárny model Toyota Supra. Novinka sa prvý krát svetu odhalila na Concours d’Elegance v Pebble Beach, kde ju osobne odprezentoval slovenský šéfdizajnér BMW Jozef Kabáň. Na bližšie špecifikácie si však budeme musieť počkať.

Roadster sa predstavil zatiaľ v limitovanom prevedení Z4 M40i First Edition. Samotný automobil tak zahájil oficiálny predaj. Dynamický potenciál zavrhnúť určite nemôžeme o čom svedčí aj dynamický a progresívny exteriér. Charizmu si tak tento dvoj-miestny model určite zanechal. K atraktívnemu dizajnu a športovému naladeniu dopomáha aj nízko položené sedalo vodiča, nízke ťažisko a ideálne rozloženie náprav 50:50. K dobrému riadeniu a radosti z jazdy pomáha aj kompaktný rázvor a široký rozchod kolies.

BMW Z4 M40i First Edition by mal tieto vlastni spĺňať na jednotku. Pod kapotou sa v tomto prevedení bude nachádzať radový šesťvalec s výkonom 250 kW / 340 koní. Doplnený bude o športové odpruženie s elektronickými tlmičmi. Upravený je taktiež aj brzdový systém M Sport. Novinka z rodiny BMW M Performance bude môcť akcelerova´t z pokoja na 100 km/h v priebehu 4,6 sekundy. Čo sa týka ostatných motorizácií, na ich špecifiká si žiaľ budeme musieť počkať do 19.septembra. Krátko pred začiatkom parížskeho autosalónu budú zverejnené motorizačné špecifiká.

BMW Z4 sa svetu predstavilo v ofarbe Frozen Orange s lesklými lištami BMW Individual, čiernymi krytkami spätných zrkadiel a mohutnými 19″ kolesami v dvojfarebnom prevedení. Po nasadnutí do interiéru Vás očarí obloženie s čiernej kože Vernasca spolu s ozdobným prešívaním. Chýbať nemôžu elektricky nastaviteľne sedadlá, ambientné osvetlenie, či prémiový audiosystém Harman Kardon. Head-Up displej sa v tomto modely ukáže prvý krát a prvý krát vôbec v roadstery. Najnovšie komunikačné technológie zabezpečí BMW Live Cockpit Professional.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJbmwgroup.com
Predchádzajúci článokPozývame Vás na Drift exhibíciu do Paddocku na Pezinskej babe 1.9.-2.9.2018
Nasledujúci článokLamborghini Aventador SVJ: král Zeleného pekla oficiálne