Niet pochýb o tom, že segment SUV sa rok od roku stáva pre zákazníkov príťažlivejším. Uvedomujú si to viaceré automobilky, ktoré sa v poslednom období sústredia hlavne na vývoj áut, ktoré spadajú do tejto kategórie. Výnimkou nie je ani španielsky SEAT, ktorý už čoskoro oficiálne predstaví koncernového súrodenca pre Škodu Kodiaq. 

Na tento model automobilka spustila akúsi marketingovú kampaň celkom zaujímavým spôsobom. Jej fanúšikovia mohli navrhnúť meno pre 7-mieste SUV, ktoré napokon ponesie názov Tarraco. To by mohlo istým spôsobom evokovať aj model Nissan Terrano.

Každopádne to už necháme na marketingové oddelenie SEATu. Pravdou však zostáva, že novinka bude predstavená už 18.9.2018. Zostáva teda len pár dní a preto SEAT ukazuje aj najväčšiu devízu segmentu SUV, ktorou sú terénne schopnosti. Tarraco sa predstavuje v krátkom videu, kde je vozidlo ešte značne zakamuflované. Najzaujímavejšou z terénnych schopností sa javí byť „zlaňovanie“ so sklonom až 70 %.

SEAT TARRACO, ON AND OFF ROAD PERFORMANCE IN DETAIL

Okrem toho by mal nový SEAT disponovať až šiestimi rôznymi režimami jazdy. Automobil bude väčšinu svojej technológie vrátane podvozku zdielať so svojim starším súrodencom Kodiaqom. Rovnaká by mala byť aj ponuka motorov, čo by znamenalo, že sa dočkáme obľúbených dvojlitrov TDI a TSI a okrem toho aj slabších benzínov s objemom 1,5 TSI. Devízou modelu Tarraco by mal byť agresívnejší dizajn ako je to v prípade Kodiaqu a v budúcnosti možnosť príchodu športovej verzie Ateca. Detailnejšie informácie sa dozvieme teda už 18. septembra.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRodina M sa rozširuje: Prichádza nové BMW X2 M35i, no má len 4 valce
Nasledujúci článokHyundai Santa Fe Cabriolet, sedemmiestne SUV bez strechy je svetový unikát!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.