Novinka v podobe modelu Peugeot 208 získa ostrejší vzhľad. Elektrická verzia chce konkurovať súperom ako je Ford Fiesta a VW Polo. Konečný model by sa mal odhaliť v roku 2019 na úplne novej platforme, ktorá bude navrhnutá na podporu plne elektrických pohonných jednotiek.

Zamaskovaná 208 prináša niekoľko kľúčových detailov už na prvý pohľad – odvážne lúčové svetlomety a elegantný zadok. Päťdverové karosérie prenasledujú špekulácie, že trojdverová verzia (ktorá je v súčasnosti k dispozícii iba pri športovom GTi) bude dostupná aj pre menšie vozidlá druhej generácie.

Nadväzujúc na svojich väčších bratov v podobe 3008 či 5008, dostane aj nová 208 typickú novú mriežku a dolný prívod vzduchu bude v tvare U, čo je pre nové vozidlá Peugeotu charakteristickým. Strešná línia sa postupne zužuje smerom k zadnej časti vozidla tak, aby pôsobila športovejšie. Dokonca tento dravý vzhľad doplnili o malý zadný spojler a tvar nárazníka. Na uniknutých fotkách môžeme vidieť dvojité výfuky, takže zrejme sa testuje práve verzia GTi.

Na výber bude z niekoľkých benzínových jednotiek s malou kapacitou, ako aj prvé full elektrické vozidlo. To znamená, že nová technológia CMP (Common Modular Platform) by mala byť predstavená v najnovšom modeli 208. Budúce vozidlá skupiny PSA Peugeot Citroën  budú podporované technológiou, ktorá je navrhnutá na podporu batérií a motorov pre všetky elektrické modely.

Predpokladá sa, že benzínové motory budú jazdiť s trojvalcom a turbom s výkonom približne od 70 kW, čo by mohlo pri 1,2 znamenať až 150 koní. Neexistujú však zatiaľ žiadne informácie ohľadom naftových motorov, a tak nie je jasné, či budú vôbec na výber.

Na opačnej strane model GTi bude ponúknutý ako model s rýdzim benzínom alebo ako výkonné elektrické vozidlo. Pod kapotou by sa malo skrývať viac ako 200 koní. Sme zvedaví aké vlastnosti budú mať obe autá, pretože Peugeot sľubuje že budú rovnako zábavné.

Elektrické motory 208 by teda zapadli do plánu PSA na uvedenie 11 elektrických modelov do roku 2021. Zatiaľ čo CMP získa celý rad elektrických modelov, hybridné zariadenia budú k dispozícii asi iba vo väčších autách ako je napríklad nové SUV 3008.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHej BMW, odvez ma domov! – Nový inteligentný osobný asistent!
Nasledujúci článokTest Kia Stinger 2.2 CRDi: Diaľničný krížnik, ktorému neodolá ani Porsche!