Podobu piatej generácie japonského SUV Toyota RAV4 poznáme už nejaký ten piatok, no svoju oficiálnu európsku premiéru si odbila na autosalóne v Paríži.

Dejiskom svetovej premiéry piatej generácie japonského SUV Toyota RAV4 sa stalo Big Apple, alebo keď chcete New York. Nová „ravka“ zmenila dizajn, dostala mnohé inovácie, no zároveň si zachováva svoju tvár univerzálneho vozidla. Tešiť sa môžete na lepší pohon, jazdné vlastnosti, inteligentné technológie a mnohé iné.

Piata generácia však pôsobí ešte robustnejšie. Oproti predchodcovi je o niečo vyššia, čo oceníte hlavne v teréne. Koniec koncov, „ravka“ to v teréne vedela odjakživa. RAV4 nie je celosvetovo najpredávanejšie SUV len tak, zákazníkov si získala svojím univerzálnym využitím. Dlhé cestovanie sa vďaka predĺženému rázvoru náprav o 30 mm a navýšenej šírke vozidla o 10 mm stane ešte pohodlnejšie. A ak máte syndróm „Kufrov nikdy nie je dosť“, poteší vás aj nárast batožinového priestoru. K všestrannej využiteľnosti prispieva funkcia sklápania zadných sedadiel, dvojitá podlaha a bočné siete na uchytenie nákladu.

Autosalón Paríž 2018: Toyota RAV4 - Startstop.sk

Piata generácia „ravky“ je postavená na novej architektúre podvozka TNGA (Toyota New Global Architecture) s nízkym ťažiskom a optimálnym rozložením hmotnosti, spolu s tuhšou karosériou a presnejšími odozvami na pokyny z volantu. To by malo zaistiť výrazne lepšie jazdné vlastnosti, ovládateľnosť, bezpečnosť a potešenie za volantom.

Motorizácie

K dispozícii bude 2,0-litrový turbobenzínový štvorvalec alebo tradičný 2,5-litrový hybridný pohon.

 

Zdroje: Toyota | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Paríž: SEAT Tarraco! Čo prinesie horúci konkurent Škody Kodiaq?
Nasledujúci článokAutosalón Paríž: Európska premiéra Škoda Kodiaq RS a predstavenie Vision RS!