Autosalón vo francúzskom hlavnom meste, v Paríži, beží na plné obrátky a nezaháľa ani kórejská automobilka Kia, ktorá na výstavisko doniesla svoje dva najnovšie modely – Ceed GT a ProCeed.

Agresívna taktika kórejskej automobilky Kia sa evidentne vypláca, nakoľko v posledných mesiacoch predstavila rovno dva najnovšie modely. Ostrý warmhatch Kia Ceed GT a luxusne tvarovaný shooting brake s názvom ProCeed.

Prvý z dvojice spomínaných vozidiel Kia Ceed GT zaujme výnimočnú úlohu v segmente stredne veľkých vozidiel. Ponúkne lepšiu manévrovateľnosť, komfort či sebadôveru. Nejedná sa teda o klasický hotchatch ako v prípade Hyundaiu i30 N. Športová verzia Ceed GT bude disponovať 1,6-litrovým T-GDi motorom o výkone 150 kW / 204 koní a maximálnym krútiacim momentom 265Nm Lákadlom je nie len motorizácia ale aj spriahnutie s prevodovkou, ktorá bude buď 6-stupňová automatická alebo 7-stupňová dvojspojková automatická. Ceed GT je však oproti štandardnej verzii pritlačená o 5 milimetrov nižšie k zemi, dostala športové pružiny a taktiež obutie Michelin Pilot Sport 4.

Dlhoočakávaný model o ktorom sa dlho špekulovalo je model ProCeed. Ten si svoju javiskovú premiéru odbil práve v Paríži. Väčšinu ľudí si ProCeed získal svojim stršným spojlerom ale aj výrazným nápisom ProCeed na zadnej časti vozidla. Výnimkou nebudú LED svetlomety. Krásne línie sú doplnené 17″ alebo 18″ kolesami (18″kolesá sú výhradne pre verziu GT Line).

Pod kapotou kórejského shooting-braku sa usídli základný 1,0-litrový T-GDi motor s výkonom 88 kW / 120 koní a krútiacim momentom 172Nm Výkonnejší 1,4-litrový motor bude disponovať výkonom 103 kW / 140 koní a 242Nm Verzia GT bude mať nový 1,6-litrový T-GDi motor s výkonom 150 kW / 204 koní a 265 Nm Na ocot neostanú ani fanúšikovia dízlu, ktorí budú môcť siahnuť po motore 1,6 CRDi s výkonom 100 kW / 136 koní a 280 Nm. Interiér ProCeed sa výrazne nezmenil a bude totožný s inými modelmi radu Ceed okrem výhrevu zadnej lavice, adaptívneho tempomatu, či vyhrievaného čelného skla.

startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokFOTKY – Autosalón Paríž: Je Peugeot 508 SW krajší ako sedan?
Nasledujúci článokAutosalón Paríž: Faceliftované Porsche Macan a potvrdený Speedster!