Domov News BMW radu 2 sa po štyroch rokoch dočkalo omladenia. Facelift pre Cabrio,...

BMW radu 2 sa po štyroch rokoch dočkalo omladenia. Facelift pre Cabrio, Coupé ale aj vrcholnú verziu M2.

Čas letí ako voda a za chvíľu to už budú štyri roky, čo bavorská automobilka BMW predstavila svoju novú radu 2. Preto nastal čas faceliftu a modelový rad dva sa začína omladzovať. Zmenami prešli hlavne kabriolet, kupé a vrcholová verzia M2. Dvojica Active / Gran Tourer si však zatiaľ na svoje omladenie bude musieť počkať.

Osvieženie exteriéru nie je navonok nijak zásadné, dizajnéri tak vzhľadu venovali len decentné úpravy, aj keď ich bolo dosť. Zásadnými zmenami sú napríklad modifikované svetlomety, pozmenená maska chladiča, predný nárazník s LED hmlovkami a na „zadku“ prepracované koncové svetlá. Do portfólia však prichádzajú aj nové farby laku a taktiež štyri druhy nových kolies.

V interiéri vozidla sa nachádza prepracovanejšia palubná doska s odlišnými fukármi a dekoračnými panelmi. Zmenená je aj konzola s ovládaním autorádia či klimatizácie. Omladenia sa dočkal aj modernejší prístrojový panel. Interiér vo všeobecnosti pôsobí bohatšie vďaka použitiu strieborných prvkov. Po multimediálnej stránke rada 2 pomaličky ale isto dobieha svojich starších súrodencov.

Čo však môžeme očakávať pod kapotou? Ponuka motorov sa zachovala a tak na výber budete mať z modelov 218i, ktorý je poháňaný 1,5 litrovým benzínovým trojvalcom s výkonom 100 kW / 136 koní. O stupienok vyššie sa nachádzajú dva výkonnejšie benzínové dvojlitre s výkonmi 135 kW / 184 koní alebo 185 kW / 252 koní. Benzínová sústava je doplnená modelom M240i, ktorú poháňa šesťvalec s výkonom 250 kW / 340 koní. Pre milovníkov nafty sú k dispozícií tri varianty s rovnakou pohonnou jednotkou o objeme dve litre, ktoré produkujú výkon od 110 kW / 150 koní do 165 kW / 225 koní.

Vrcholom ponuky naďalej zostáva M2. Jej facelift je ešte nenápadnejší, nakoľko sa dizajnéri tvarov nárazníkov ani len nedotkli. Hlavným znakom odlíšiteľnosti tak ostávajú svetlomety. Pod kapotou drieme radový šesťvalec s objemom 3,0 litra a výkonom 272 kW / 370 koní. Zmodernizovaná rada dva sa do predaja dostane v júli.

 

Zdroj: bmwblog.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOpäť sa dočkáme BMW radu 8
Nasledujúci článokTIP NA VÍKEND – VW expozícia v Bratislavskom múzeu dopravy