Mníchovská automobilka sa pomaličky, ale isto pripravuje na debut svojho najväčšieho automobilu BMW X7. Prvotná silueta poukazuje na to, že vozidlo dostane naozaj obrovské ľadvinky.

Najnovšie modely BMW majú stále väčšie a väčšie predné ľadvinky. Novinka v podobe radu X7 je toho najjasnejším dôkazom. Potvrdzoval to aj minuloročný koncept BMW X7 iPerformance. Dôkazom novej politiky automobilky je aj najnovší teaser vozidla, ktoré sa dostalo do sveta.

Veľa toho o automobile nevieme, no Mníchovčania nás už nebudú dlho napínať. Oficiálna premiéra vozidla je naplánovaná na polovicu októbra. Je teda dosť pravdepodobné, že s novým BMW X7 sa bližšie zoznámime v najbližších dňoch.

Dizajn však už manufaktúrnym tajomstvom nie je. Veľa toho prezradili či už patentové snímky, ale aj séria špionážnych fotografií, ktoré sa rýchlosťou svetla rozniesli po internete. Vďaka šikovným fotografom sme mohli vidieť nielen exteriér vozidla, ale aj najnovšie prevedenie prístrojovej dosky, ktorá je zdedená po novinke radu 8.

Práve s radou 8 je stotožnený interiér novinky X7. Na najmodernejšie technológie sa môžu tešiť aj pasažieri sediaci na zadnej lavici, ktorí dostanú vlastnú ovládaciu konzolu s nastavovaním teploty, dva USB porty a chýbať nemôžu ani držiaky na nápoje.

Po vzore BMW X7 iPerformance bude novinka postavená na novej platforme CLAR a dostanete overené a známe turbomotory. Automobilka dúfa, že najväčší dopyt bude práve po zážihovom 4,4-litrovom osemvalci, ale aj po 3,0-litrovom dieselovom šesťvalci.

BMW X7 sa však nebude montovať na starom kontinente, novinku bude produkovať továreň v Spartanburgu v Južnej Karolíne, odkiaľ sa budú vozidlá následne exportovať do Európy a Číny. Predaj najväčšieho SUV mníchovskej automobilky BMW je naplánovaný na začiatok budúceho roka, no už teraz sa špekuluje o príchode najvýkonnejšej verzie v podobe X7 M.

Zdroje: BMW | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJdigitaltrends.com
Predchádzajúci článokOficiálne: Nástupca Rapidu už má svoje meno!
Nasledujúci článokToto je nový Volkswagen Passat – jeho podoba sa prezradila ešte pred európskym predstavením!