Elegantný štvordverový kombík plánuje „zbaliť“ v roku 2019 nových zákazníkov na atraktívnejšiu spotrebu. Nové hybridné Mondeo od Fordu sa inšpirovalo kultivovanou úspornosťou, akú má elektrický pohon.

Mondeo má príjemný športový profil a nízku líniu strechy. Pôvabný exteriér dostanú špeciálne európski spotrebitelia, keďže automobilka karosériu vyvíjala extra pre tento trh. Podstatnejšie ale je, čo bude poháňať tohto štvordverového džentlmena?

Hybridný systém sa skladá zo špeciálne vyvinutého zážihového motora s objemom 2,0 litra, ktorý spolupracuje s elektromotorom. Za zadnými sedadlami sa nachádza vzduchové chladenie recyklovateľného akumulátora, ktorý má kapacitu 1,4 kWh. Súčasťou systému sa stal aj generátor umožňujúci rekuperačné dobíjanie. To znamená, že 90 percent energie, ktorá by sa v normálnom prípade stratila, sa opätovne využije a vďaka nej sa akumulátor dobíja.

„Praktickosť, ktorú poskytuje karoséria kombi, je pre mnohých zákazníkov absolútne nevyhnutná. Preto sa veľmi tešíme, že od budúceho roka si títo vodiči budú môcť znížiť svoje účty za palivo. O to sa postará sofistikovaný pohonný systém nášho nového hybridného kombi Mondeo s kombináciou zážihového motora a elektromotora,“ uviedol Roelant de Waard, viceprezident spoločnosti Ford of Europe pre marketing, predaj a služby. „Elektrifikovaný pohon bude naďalej zohrávať kľúčovú úlohu v rámci našej európskej ponuky produktov. Ford investuje 11 miliárd dolárov a do roku 2022 plánuje do svojho globálneho portfólia 40 elektrifikovaných vozidiel doplniť 16 čistých elektromobilov.“

Nové Mondeo bude mať výkon až 187 koní a podporu automatickej prevodovky. Na rodinný kombík je to slušný výkon, nemyslíte? A pri tom by mala byť spotreba iba 4,4 litra na 100 kilometrov. Ponuka čisto elektrického režimu je tiež obrovským plusom, takže kolóny a pomalé presúvanie sa po meste na semaforoch by sa mohlo stať príjemnou povinnosťou.

Tým však spotrebné „výhody“ nekončia. V aute sa bude nachádzať dosť systémov na to, aby sa spotreba paliva optimalizovala na minimum. Či už je to Smartgauge rozhranie na sledovanie spotreby paliva a energie, elektricky ovládaná klimatizácia alebo chladiace a podtlakové systémy pohonnej sústavy – tieto prvky spolu tvoria opatrovateľa ovzdušia a to hlavné – Vašej peňaženky.

Zdroje: Ford | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Mazda 2 1,5 Skyactiv – najkomfortnejšie auto segmentu?!
Nasledujúci článokFacelift Audi R8 jej pridal na výkone!