Štyri extrémne úpravy do terénu. Off-road Kia Telluride bola predstavená nedávno, no oficiálna premiéra sériového modelu je nachystaná na výstavisko v Detroite.

Najväčšie SUV kórejskej automobilky Kia bolo predstavené v prvej polovici mesiaca september. Telluride zdedilo meno podľa konceptu, ktorý ho predznamenával. Po úniku oficiálnych fotografií už nebolo cesty späť a museli ísť na povrch s novým off-roadom. Aktuálne sa svetu predstavuje upravená verzia, a to až v štyroch rôznych variantoch. Všetky exempláre boli predstavené na automobilovom podujatí SEMA v Las Vegas.

Štvorica upgradovaných kúskov upravenej osemmiestnej verzie má spoločných viacero čŕt. Všetky majú obuté pneumatiky do najnáročnejších podmienok s priemerom až 32 palcov a disky sfarbené do čierneho odtieňu. Spoločnými črtami sú taktiež rozšírené blatníky v rovnakej farbe ako disky kolies, či kontrastná grafika označenia vozidla, ktorá pokrýva celú spodnú časť dverí. Samozrejme sa nájde aj viacero rozdielov.

Okrem sfarbenia môžeme rozdiely hľadať aj vo výbave vozidiel. Tri predstavené exempláre disponujú ochranným rámom na prednej časti vozidla a taktiež záhradkou na streche. Dve z verzií majú aj samostatný LED panel. Tretia verzia je vybavená taktiež prídavným osvetlením, no extra diódy sú zakomponované do nárazníka. Jeho súčasťou je aj mohutný plech slúžiaci na ochranu. Podobný rám, no menší diel dostali aj ostatné exempláre. Tento off-road balík je doplnený o externé kufríky s náradím (pre istotu, predsa nikdy neviete), upravené zadné nárazníky, sacie potrubie až do výšky strechy, ktorým sa bude môcť pýšiť oranžový kus.

Kia však nezabudla aj na vylepšenie výfukového potrubia, nakoľko by sa to dalo považovať za nutnosť pri vyšších vozidlách, ktoré sa budú štverať kade-tade. Motorové špecifikácie však ostávajú zahalené rúškom tajomstva. Podľa špekulácií by však malo ísť o benzínový šesťvalec. No na väčšinu informácií si však budeme musieť ako tradične počkať do oficiálneho predstavenie v januári. Kórejské SUV si svoj debut odbije na autosalóne NAIAS v Detroite. Miesto predstavenia teda hovorí jasne, pre koho bude automobil primárne určený. V Európe to s týmto off-roadom nevyzerá veľmi nádejne.

Hyundai pripravuje veľké 8-miestne SUV s názvom Palisade. Uvidíme ho aj v Európe?

Zdroje: Kia | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJkiamedia.com
Predchádzajúci článokNajhorší crashtest v moderných dejinách? Nissan NP300 Hardbody dostal 0 hviezd!
Nasledujúci článokZvláštne chúťky na Taiwane: Škoda Fabia dostala karbónové doplnky!