Domov News VW Up GTI

VW Up GTI

Zdá sa nám to, či sa s nákupnými taškami na kolesách v poslednej dobe roztrhlo vrece ?

Najmenší z rodu Volkswagen, UP! Sa dočkal steroidov v podobe nového motoru 1.0 TSI, všetci ho už dobre poznáme z predchádzajúcich článkov, ale pre rýchlu rekapituláciu : výkon 66 kW / 90 koní, zrýchlenie 0-100 km/h za 8,8 s a maximálka 195 km/h.
Poviete si „90 koní a 195 maximálka ? Dedkova Volga išla viac keď cúvala.“ Papierovo by to aj sedelo milí čitatelia, no nový UP! na „steroidoch“ má mať hmotnosť pod tonu, presnejšie 997 kg ! Čo z tohoto auta samozrejme nerobí super-šport, a ani len šport. No pre vás skeptikov, vrcholná verzia nového UP-! dostane až 85 kW / 115 k jednotku čo si naozaj zaslúži pozornosť ! Motor bude korigovaný 6 st. manuálnou prevodovkou.

Aby nebolo málo, UP! dostane suffix v podobe dobre známeho označenia GTI (Gran Tourismo Injection). Čo naznačuje, že nie len motor bude iný. Na aute pracuje aj špeciálny segment R-kových verzií automobilov od VW, to znamená  že auto nebude len šprintér vo svojej kategórií, ale nestratí sa ani v zákrutách !

Tešiť sa môžeme aj na ľahko zmenený dizajn prednej masky s výrazným lemom GTI, medzi svetlami a športovo ladený interiér.

Tešíme sa na nového UP-a! ako aj na jeho oficiálne uvedenie na trh budúci rok.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Aeromobil na trhu už o tri roky. Aká bude budúcnosť cestovania?
Nasledujúci článokSpoločnosť H.R.Owen predstavila svoj najexkluzívnejší kúsok. Rolls-Royce Dawn Mayfair Edition.