Známe japonské tuningové štúdio Damd sa rozhodlo premeniť novú generáciu SUV Suzuki Jimny na „baby“ verziu nemeckej ikony Mercedes-Benz G-Class a Defenderu. A uznajte, že to urobili veľmi dobre. Brali by ste radšej takúto (lacnejšiu) kópiu?

Vďaka japonskej firme vyšlo najavo to, čo bolo očividné už od samého začiatku predstavenia modelu Jimny. Je to taká mini kópia Géčka už na prvý letmý pohľad. V Damd sa ale rozhodli tento fakt podčiarknuť a ešte viac zvýrazniť. Môže to byť pozitívnou správou pre tých, ktorí vždy túžili po novej G triede, ale radšej si kúpili byt alebo dom.

Damd špecialisti sa rozhodli vytvoriť dva body kity, ktoré nesú názov Little G a Little D. Oba budú uvedené do predaja v budúcom roku. Little G je teda logicky malý medveď, ale Little D? Jimny sa môže v prípade záujmu premeniť aj na Land Rover Defender. Jimny však vyzerá aj vo svojej naturálnej verzii veľmi milo a unikátne.

Súprava Little D so sebou prinesie predné svetlá a mriežku chladiča podobnú Defenderu, väčší predný nárazník, rezervné koleso a zadný nárazník, ktorý sa tiež nesie v duchu odolného SUV. Spolu so sadou off-road kolies, pneumatík a blatníkov sa z tohto Japonca stane polovičný Brit.

Uprednostníte radšej kópiu triedy G? Žiaden problém. Malé Géčko má vo výbave falošnú mriežku chladiča rozdelenú na dve časti, ako aj spodný nárazník s troma veľkými nasávačmi vzduchu. Dokonca aj rezervné koleso, ktoré visí na kufrových dverách, je až príliš podobné tomu v pôvodnej triede G.

Bohužiaľ, zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne ďalšie informácie, ako napríklad cena. Určite to nebude lacný špás, ale Japonci sú v transformácii akéhokoľvek auta veľmi vynaliezaví a kreatívni, takže to bude stáť za to. Mali by sa začať predávať v priebehu roka 2019 a budú k dispozícii na každom „trhu“, kde sa predáva Suzuki Jimny.

Zdroje: carbuzz | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBude česká Škodovka vyrábať aj na východe Slovenska?
Nasledujúci článokToto je ten najnebezpečnejší Prius na svete!