O príchode tretieho SUV mladoboleslavskej automobilky Škoda sa diskutovalo už dlhší čas. Dnes je však jasné, že bude. Bude tento príbuzný Arony so zvláštnym menom Kosmiq využívať aj pohon 4×4?

Informácie z prostredia automobilky poukazovali na to, že Škoda pre svoje nové, respektíve tretie SUV zvažuje dva názvy. Rozmýšľalo sa nad názvami Karuq a Kosmiq. Dnes sa však ukázalo, že nešlo iba o plané špekulácie a chýry do vetra. Do portfólia automobilky totiž onedlho príde Škoda Kosmiq. Definitívu ako prvý potvrdil nemecký automobilový magazín Auto Bild prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Na oficiálne potvrdenie automobilky si však musíme počkať.

Dnes je už jasné, že novinka bude disponovať novým konceptom interiéru, ktorý už o pár dní po prvý raz uvidíme pri premiére modelu Scala. Z prostredia automobilky vyšli najavo aj možné štartovacie ceny tohto modelu. Český brat španielskeho Seatu Arona by mohol mať počiatočnú sumu okolo 13 250 eur. Škoda Kosmiq by mala stáť na platfrome MQB-A0, čo je architektúra T-Crossu, Arony, ale aj novinky Škoda Scala.

Samotný názov modelu však nie je až takým prekvapením, keďže sme o špekuláciách počuli už hodnú chvíľu. O čom sme však nevedeli je to, že Kosmiq by mohol dostať aj pohon všetkých štyroch kolies. Informuje o tom nemecký Auto Bild, ktorý tiež tvrdí, že okrem momentálne osádzaných motorov 1,0 TSI a 1,5 TSI, či 1,6 TDI by sa v novinke mohol objaviť aj plug-in hybrid. Ten by teda okrem ekologických výhod mohol so sebou doniesť aj vyššie spomínaný pohon oboch náprav. Práve na zadnej náprave by mal byť usadený elektromotor, ako na to poukázal už koncept Vision X.

Dátum predstavenia je žiaľ v nedohľadne. Jediný možný dátum by mohol prischnúť na očakávaný autosalón v Ženeve na jar budúceho roka.

Zdroj: autobild.de startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautobild.de
Predchádzajúci článokFanúšik si postavil svetový unikát: BMW M7 generácie E38
Nasledujúci článokHonda začala s testovaním mestského elektromobilu Urban EV